Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Başaran mahallesinde geçtiğimiz gece yaşanan olayda yaklaşık 20 kişilik Suriyeli gruptan kaçan bir çocuk, Mehmet Kahraman’a ait kahvehaneye sığındı.
Suriyeli grubun çocuğu kendilerine teslim etme isteğini reddeden Kahraman, öfkeli kalabalık tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.
Elinden ve karnından yaralanan Mehmet Kahraman, Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alırken, kahvedekilerin tepki göstermesi üzerine grup kaçtı.
Yaşanan olayın ardından dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine saldırarak camlarını kırdı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi.
‘Mahallede Suriyeli istemiyoruz’, şeklinde slogan atan öfkeli kalabalığı durdurmakta zorlanan polis ekipleri, ikna çalışmaları sonuç vermeyince müdahale etti.
Polisin müdahalesiyle öfkeli kalabalık dağıldı. Polis, mahallede yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemi alırken, sokak girişlerini bariyer ile kapattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bursadasuriyelilerleturklerarasindatehlikeligerginlik2625341/
Özel otobüs tutarak Erzurum’a kaçmaya çalışan umreciler yakalandı!137 izlenme
Kazakistan’a Atatürk anıtı!35 izlenme
AKP'li vekil açık açık tehdit etti: "Hesap soracağız"29 izlenme
1 litre süt 10 TL’ye dayandı, daha büyük zam kapıda! Bu gidişle bardakla satılacak!69 izlenme
İBB, İmamoğlu’nun “çöküyorlar” dediği Yerebatan Sarnıcı için harekete geçiyor!15 izlenme
Türk-İş'in 29 bin 583 liralık asgari ücret teklifine sokak ne diyor?32 izlenme
Van'da mazbata yeniden DEM Parti'ye verildi28 izlenme
Yandaşı, yoksulun sırtından beslediler: Kamu zararı büyük!126 izlenme
Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın TL'ye nasıl değer kaybettirdiğini açıkladı!
Bakan Yumaklı çiftçilerin eylemlerini hedef aldı, CHP’yi suçladı: "İnsanları sokağa dökmeye çalışıyorlar"
Kılıçdaroğlu: "O yalıları size yedirmeyeceğiz"
MHP'den 'Oh kurtulduk' diyen yazar AK Parti'ye oy vermeyenleri FETÖ'cü ilan etti!