Türkiye'nin birçok ilinde orman yangınları sürerken, Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı yakınlarında başlayan orman yangını da rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Türkiye sınırına kadar ulaştı.
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, ülkede dört büyük çaplı orman yangını ile mücadele edildiğini açıkladı. TürkiyeBulgaristan sınırındaki HamzabeyliLesovo Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafındaki geçiş noktasına ismini veren Lesovo köyü yakınlarında devam eden orman yangını nedeniyle kısmi acil durum ilan edildi. Yangın söndürme çalışmalarına Türkiye’den itfaiye ekiplerinin de destek verdiği duyurulurken, dumanların Edirne’ye kadar ulaştığı bildirildi.

Lesovo’nun bağlı olduğu Elhovo Belediyesi Başkanı Petar Gendov, yangın nedeniyle en büyük tehlikenin Türkiye sınırında olduğunu ve kısmi acil durum ilanının 24 saat boyunca yürürlükte olacağını açıkladı. Gendov, kısmi acil durum ilanının nedeninin köy yönünde daha fazla tarım arazisi ve ormanın yangına maruz kalma riski olduğunu ifade etti.
Ülkede etkili olan büyük çaplı yangınlardan birinin de güneybatıdaki Ustrumyani (Strumyani) Belediyesine bağlı İlindentsi köyü yakınlarında birkaç gündür devam eden orman yangını olduğu belirtildi. Dağlık alandaki orman yangınını söndürme çalışmalarına Bulgaristan Hava Kuvvetleri’ne ait 2 helikopter ve askerlerin de katıldığı açıklandı.

Ülkenin batısındaki Pernik bölgesinde, Sırbistan sınırındaki Trın Belediyesi yakınlarında etkili olan orman yangını ise belediyeye bağlı Rani Lug köyünü neredeyse tamamen yok etti. Alevlerin Sırbistan sınırına doğru ilerlediği ve sınırı her an geçmesinin beklendiği duyuruldu. Arazinin son derece zorlu olduğunu ifade eden Bulgar yetkililer, tek güzel gelişmenin can kaybı veya yaralanma olmaması olduğunu kaydetti.
Dördüncü büyük yangının ise Romanya sınırındaki Rusçuk bölgesinde Nikolovo köyü yakınlarında yaşanan orman yangını olduğu duyuruldu. Yangınla mücadele çerçevesinde Nikolovo köyü merkezindeki okul ve birçok binayı kurtarmayı başardıklarını açıklayan yetkililer, 5 hektardan fazla çam ormanının yandığını ve şiddetli rüzgarın yangınla mücadeleyi zorlaştırdığını kaydetti.
Gerçek Gündem
Erdoğan’a eski dostundan sert uyarı: "Adaletsizlik bir beka sorunudur"34 izlenme
Kurdaki düşüş zamları teğet geçti!44 izlenme
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na zor sorular: Bürokratlar milyonluk rezidansları nasıl aldı?50 izlenme
Bakanlığın 'Kanal İstanbul Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı harcama gizlendi!42 izlenme
Vali tehlike yok demişti ama 300 kişiye iki gecedir ulaşılamıyor!1310 izlenme
Avrupa'nın tamamını geride bıraktık: Ama yoksullukta23 izlenme
Yerel seçim öncesi İYİ Parti’de toplu istifa depremleri: 4 günde 600 kişi istifa etti!44 izlenme
Şahan Gökbakar'dan 'akaryakıt zammı' tepkisi: 'Her benzinlikte bir halay başı...'53 izlenme
Elektriğe dev zammın eli kulağında: Konuşulan zam vatandaşın belini bükecek
Yeniden seçilerek mazbatasını alan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "Mahkemenin değil delegenin iradesi"
Zarardaki Merkez'e 11.9 milyar ödetecekler
Ertan Yıldız nasıl tahliye oldu? "3 defa ifade değiştirmiş"