Türkiye’den Bulgaristan’a dönüşlerde uygulanan PCR test zorunluluğunun kaldırılması Edirne'yi yeniden hareketlendirdi. Türk lirasının değer kaybının ardından özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri Edirne’ye akın eden Bulgar turistlerin bagajlarında yer kalmadı. Çuvallar ve kolilerle alışveriş yapan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta zorlandı.
ARTIK EKMEK VE SU DA EDİRNE'DEN
KRT'de yer alan habere göre, gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyacını Türkiye’den karşılayan Bulgarlar, artık ekmek ve suyunu da Edirne’den almaya başladı. Hafta sonu yaşanan turist yoğunluğuna bağlı olarak otoparklarda yer kalmazken, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde de adım atacak yer kalmadı.
'HER HAFTA GELİYORUZ'
Alışveriş için Bulgaristan'dan gelen Yusuf Mümin, "Her şeyimizi Edirne’den aldık. Yiyecekten giyime kadar ne lazımsa alıyoruz. Her hafta geliyoruz. Arabayla geldik, bagajlarımızı doldurup döneceğiz" dedi.
Nurdan Çatova, "Kuzu eti aldık, dana eti aldık. Yağımızı, her şeyimizi aldık. Her zaman geliyoruz. Doldurup gidiyoruz. Ekmeğimizi, suyumuzu, deterjanımızı alıp gidiyoruz" dedi.
Yılmaz Haluk, "Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe geliyoruz. Yemeni, ayakkabı, çanta, yiyecek, domates, pırasa, marul gibi sebzeler de alıyoruz" dedi.
'CİĞER YİYORLAR, ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR'
Pazar esnafı Alona Sozonova, "2 hafta kadar işlerimiz çok durgun geçti. Çünkü Bulgar gelmeyince çok fazla satış yapamadık. Bulgaristan’da PCR test zorunluluğunun kaldırılmasının ardından işlerimiz hareketlenmeye başladı" dedi.
Edirne esnaflarından Şenol Tuna, "Genellikle hafta sonlarını tercih ediyorlar. Cumadan pazara kadar çok yoğunluk yaşanıyor. O zamanlarda daha çok ilgi gösterip, daha fazla alışveriş yapıyorlar. Ciğer yiyorlar, alışveriş yapıyorlar. Tur otobüsleri de çok fazla var. Yüklü alışveriş yapıyorlar" dedi.
Aldıklarını bavullara doldurup araçlarının bagajını yerleştiren Bulgar vatandaşlar, kentte yemek yedikten sonra Edirne’den ayrıldılar.
Cübbeli bir çığır daha açtı ! Erkeklerin başı açık gezmesi çok günahmış !1197 izlenme
İşte CHP'li belediyeleri engelleyen Saray İttifakı'nın başkente reva gördüğü manzara!140 izlenme
Emekli Albay'dan Afgan göçmen tepkisi! 'Vatan işgal ediliyor! Buna müsaade eden vatan hainidir'40 izlenme
Son ankette 3'üncü olan parti herkesi şaşırttı23 izlenme
İktidar düşük zam oyununu sevdi17 izlenme
Öğrencilere ÖTV'siz elektronik dönemi! İşte model model yeni fiyatlar14 izlenme
İPA 'emekli' raporu yayımladı: Bir kısmı çalışıyor, çoğunluğu iş arıyor!33 izlenme
Akaryakıtta 'gizli' zam!42 izlenme