CNN Türk'te yayımlanan, Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu "Gündem Özel" programına önceki akşam, teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu konuk oldu.
Kuzuloğlu, Türkiye'deki eğitim sistemine ve İmam Hatiplere yönelik eleştiriler getirirken, dikkat çeken rakamlar da paylaştı.
"OKUMAYA DÜŞMAN BİR EĞİTİM SİSTEMİ VAR"
"Akademisyenlerimizin bile cehaleti savunduğu bir dönemdeyiz" diyen Kuzuloğlu, "Akademisyenler çıkıp, 'yabancı dil bilmeye ne gerek var, niye bizi bunlarla uğraştırıyorlar' diyor. Okumaya düşman bir eğitim sistemi var. Yani bu ülkeye ben, sömürge valisi olarak atansam, desem ki, ben bu Türkiye'nin geleceğini nasıl karartırım, işte bugün ne yapılıyorsa onun üstünde ben de çalışırım" diye belirtti.
Kuzuloğlu, "Biz, kaybettik ve ne yazık ki kaybetmeye de devam ediyoruz, böyle giderse de hep kaybedeceğiz" derken, "Yüzde kaçtır, ebeveynlerin, çocuklarına istediği tarzda bir eğitim verebilme oranı ya da ihtimali? Çocuklarımıza eğitimle sunduğumuz şey, tamamen mutsuzluktan ibaret" dedi.
Atanamayan öğretmen, Ekrem İmamoğlu’na dert yandı: “Mülakatta torpilim olmadığı için atanamıyorum”
Boykota karşı alışveriş yapmıştı... Hulusi Akar'dan 'pastırma' itirafı: 'Fiyatını görünce...'
İstanbul’da en ucuz ve en pahalı kiraya sahip ilçeler belli oldu! İşte bölge bölge kira fiyatları
Murat Ongun'dan çarpıcı Cem Küçük anısı: Asgari ücret üzerinden 'Hükümete gol atmak için büyük fırsat' mesajı atmış
Benzine zam geldi
İlahiyatçı şahsın hikâyesi ‘yok artık’ dedirtti! “Sivrisineklere yanıma gelirseniz otel yönetimine söylerim, sizi öldürürler dedim. Sabaha kadar bir tanesi bile gelmedi”
İnşaat işçisi nasırlı ellerini göstererek feryat etti! 'Şereftir, ama karnımı doyuramıyorum, artık buramıza geldi!'
Türk Şeker’i sattılar iflasa sürüklediler!
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’a cezaevinde saldırı
'Skandal' diyen Emin Çölaşan: Şu ciddiyetsizliğe, şu laçkalığa bakar mısınız!