Dilekçede Hizbullah’ın tarihine ve kanlı eylemlerine atıf yapıldı, dönemin Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffan Okkan ile Konca Kuriş cinayetlerine de dikkat çekildi. Partinin bir çok yöneticisinin Hizbullah’tan yargılanıp hüküm giydiği aktarılan ve bu isimlere yer verilen dilekçede; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil”, “Türk Bayrağı bana problemli geliyor” açıklamaları anımsatıldı.
Parti programında zorunlu karma eğitimden vazgeçilmesi, Kürtçenin ikinci resmi dil olması, “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesi çağrısı yapıldığı da belirtilirken “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve toplumun huzur, güven ve birlikteliği için davalı partinin temelli kapatılması hukuksal bir zorunluluktur?” ifadeleri kullanıldı.
Cumhuriyet
Sudan'da darbe oldu, İslamcı Devlet Başkanı tutuklandı!138 izlenme
Türkiye tarihinin en büyük kadro ilanında skandal iddialar! ‘Hepsi isme özel’44 izlenme
Vergi uzmanı tek tek açıkladı! Vergi, harç ve cezalara 'ateş' düşecek26 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladı: Suudi Arabistan-İran geriliminde Türkiye ne yapmalı?189 izlenme
Domuz eti skandalından sonra Köfteci Yusuf'a bunu da yapmışlar!40 izlenme
EYT’lilerin çilesi bitmiyor: Bu SMS geldiyse dikkat! Mesajı alanlar soluğu SGK’da aldı77 izlenme
Vatandaşın 'kiralar çok pahalı' çıkışına AKP'li yöneticinin cevabı! "Biz şimdi S-400'leri aldık. Niye? Çatımız sağlam olsun, gelen füzeleri durduralım"26 izlenme
Düzce’de 95 fındık işçisi karantinada!106 izlenme
RTÜK’ün 25 tuvalet ve 3 duş için harcayacağı para dudak uçuklattı!
Kılıçdaroğlu'ndan 'kiralar' videosu: "Barınma sorunu çözülmeden tek bir yabancı bile konut satın alamayacak"
‘Evet-Hayır’ yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti
Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolarlık hibe!