Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) atanmış rektörün engellediği Devrim Stadı’nı geri almak için ODTÜ öğrencileri ‘Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz’ şiarıyla kitlesel eylemlerde buluşarak şenliklerine sahip çıkmıştı. Rektörlükle görüşme talepleri cevapsız kalınca ODTÜ Öğrencileri ve Uluslararası Gençlik Topluluğu “Rektörün değil, bizim şenliğimiz. Kendi şenliğimizi yapmak için izne ihtiyacımız yok” diyerek şenliği yapmak için çalışmalara başladı. Şenliklerine sahip çıkan çok sayıda öğrenciye soruşturma açılırken ODTÜ öğrencileri farklı bölümlerde bir araya gelerek hem soruşturmalara karşı birleşti hem de Devrim Sahnesinde yapılacak bir bahar şenliği için kolları sıvadı.
Öğrenciler, Rektörlüğün açtığı soruşturmalara ve yasaklara rağmen şenliği gerçekleştirmek için açtıkları kermesler, bölüm bölüm, fakülte fakülte bir araya gelerek kurdukları şenlik komiteleri ile şenlik için hazırlıklarını yürüttü. Birçok bölüm ve fakültede yapılan forumlar ve kermeslerde öğrenciler evlerinde ve yurtlarında yaptıkları yemekler, el işleri ürünler ve çıkartmaları satarak, sıra arkadaşlarının ve hocalarının desteğiyle şenlik dayanışmasını büyüttü. Beşeri Bilimler öğrencileri “Rektörlüğün şenlik için bir araya gelmemize engel olmayı amaçladığını biliyoruz. Bu yasaklamalar ve soruşturmalara rağmen bizler, Devrim’de şenliğimizi hep birlikte örmeye devam ediyoruz, edeceğiz” çağrısını yaparken, Matematik Bölümü öğrencileri de yaptıkları açıklamada “Rektörün ne Devrim Sahnesine yönelik kararı ne de soruşturmaları meşrudur. Biz, ODTÜ öğrencileri olarak şenliğimiz için de bizi yıldırmayı amaçlayan soruşturmalara karşı da beraberiz! Devrim’de şenliği beraber öreceğiz!” ifadelerini kullanarak tüm ODTÜ öğrencilerini şenliğe davet etti.
Gelirleri şenlik sürecindeki masraflara harcanacak olan bu kermesler, şenliğin örülmesinin yanı sıra kampüs içinde bir mücadele merkezi de oldu. ODTÜ öğrencilerinin kendi bölümlerinde ördüğü birlikteliğin yanı sıra toplulukların ve ODTÜ bileşeninin seferber olmasıyla Rektörlüğün tüm engellemelerine rağmen uluslararası bahar şenliği, öğrenciler tarafından bugün yapılacak.
Şenlikte kullanılacak ses sistemi Devrim Stadı’na sokulmazken, CHP Milletvekili Deniz Demir direksiyona geçip aracı içeri soktu. Çelik o anlara dair görüntüler “ODTÜ’deyiz. Ankara Milletvekilimiz @semradincerchp ve Isparta Milletvekilimiz @yalimhalici ile birlikte üniversite yönetimi tarafından izin verilmeyen Bahar Şenlikleri organizasyonu için öğrenci arkadaşlarımızla birlikteyiz. Ses sisteminin içeri sokulmasına bile tahammül edemeyen zihniyete karşı direksiyonun başına geçerek ses sistemini Devrim Stadı’na soktuk” diyerek paylaştı.
Kaynak: TELE1
AKP'lilerin bağırmasına bakmayın, İsrail her zaman dostları oldu !
TUİK Aralık Ayı Sanayi Üretim Endeksi'ni Açıkladı
İBB'den 10 Kasım'da Atatürk Sergisi ve Kent Ormanı açılışı
Cehennem Çukuru’nda isyan büyüyor!
Cumhuriyet yazarları artık özgür ! İşte tahliye sevincinden ilk görüntüler
İmamlar okullarda görevlendirilmişti, eğitimde bir skandal daha: Okul salununda Cuma namazı
AKP, Ankara Yeni Hızlı Tren Garı için 'Halkın cebinden para çıkmayacak' demişti! Ulaştırma Bakanı Ankara YHT Garı için ne kadar para ödendiğini açıkladı!
Devlet Bahçeli'nin Olcay Kılavuz'u neden görevden aldığı ortaya çıktı
Grand Kartal Otel'in sahibinin eşi ve 2 kızı tutuklandı