Bursa’nın Kestel ilçesinde çıkan Gürsu ilçesini de etkisi altına aldı. Kentin Orhaneli ilçesinde de yangınla mücadele devam ederken Bursa Müftülüğü'nün paylaşımı dikkat çekti. Müftülüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda kuraklık ve susuzluk için yağmur duası çağrısı yapıldı.
Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Bursa Ulu Camii başta olmak üzere tüm camilerimizde, başta Bursa olmak üzere, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan kuraklık ve susuzluk nedeniyle yağmur duası programı düzenleniyor.
Toprağın çatladığı, ormanlarımızın yandığı, tarlaların susuz kaldığı bu günlerde; rahmetin inmesi, bereketin gelmesi için eller semaya, gönüller duaya açılıyor.
Kuraklığın pençesindeki şehirlerimizde, milletçe aynı niyazla kenetleniyor, rahmet ve bereket için yalvarıyoruz.
Yağmur için dua vaktidir."
Tele1
Düşman işgalinden kurtuluş töreninde İstiklal Marşı yerine sala okundu !203 izlenme
Sinop'ta AKP'li belediye ile MHP'li meclis üyesi arasında 'rüşvet' kavgası! 'Para az geldi, ondan böyle oldu. - Rüşvet az gelmiş!'93 izlenme
Özel şoförler, ATM memurları… Belediyeleri işte böyle batırmışlar!294 izlenme
Motorine Salı günü 1 lira 39 kuruş zam geliyor!23 izlenme
Melek İpek'in küçük kızı: Yaşasın babam artık gelmeyecek, biz dayak yemeyeceğiz98 izlenme
İBB, evlilik desteğini 15 bin TL’ye yükseltti26 izlenme
Gazilerimize büyük ayıp! Apar topar götürüldüler!108 izlenme
Yeldana Kaharman’ın otopsi raporunu ortaya çıkaran gazeteciye soruşturma!40 izlenme
Çalışanını makam odasında taciz eden AKP’li belediye başkanı: “Taciz falan yok, kendisi kızım gibidir”
Asgari ücret cebe girmeden 12 dolar eridi
Seçim sonrası ilk büyük ihale: Uluslararası sermayeye 10 milyar dolarlık tıbbi cihaz pazarı
Çin’de Korona Sonrası Yeni Kabus H3N8! İlk Vaka Tespit Edildi, En Belirgin Semptom Yüksek Ateş