SOL Feminist Hareket, Türkiye’nin iktidar ve tarikatlar eliyle “gerici kuşatma altına alındığı” gerekçesiyle Bursa’da ‘Laiklik Mitingi’ gerçekleştirdi.
Kadınlar, “Karanlığa meydan okuyoruz” pankartının açıldığı mitingde, Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na kadar yürüdü.
Yürüyüş boyunca, “Laiklik için ayağa kalk”, “Fetvalar sizin, sokaklar bizim”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Yaşasın feminist mücadelemiz” sloganları atıldı.
İstanbul’un Çatalca ilçesindeki Polonez gıda fabrikasından Tek Gıdaİş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan ve 73 gündür mücadelelerini sürdüren işçiler de mitingde söz aldı.
SOL Feminist Hareket adına konuşan Buket Avcı Güler, şunları söyledi:
“Öncelikle bugün burada hep birlikte olmaktan çok mutluyuz. Yaklaşık bir ay önce bu mitingi örgütlemek için duyduğumuz heyecanı bugün de duyuyoruz. Yazdığımız mektubu ilk okuduğumuzda hissettiğimiz neyse bugün de onu hissediyoruz. Aslında bugün burada yükselen mücadele, 22 yıllık karanlığın karşısında direnenlerin mücadelesidir. Bugün burada yükselen mücadele, karanlığa meydan okuyanların laiklikten ve kazanımlarından vazgeçmeyenlerin mücadelesidir.”
Kaynak: ANKA
Tele1
Ankara’da asbestli boruların değişimi için ilk adım atıldı81 izlenme
İstanbul'dan Diyarbakır'a gidip namaz çağrısı yapan İsmailağacılar neye uğradığını şaşırdı! "Burada herkes namaz kılıyor. Siz kendi tarafınıza bir bakın"18 izlenme
Bankada faizde (!) parası olan Diyanet'e göre ‘Banka promosyonu harama yakın’110 izlenme
AKP Konya İl Başkanı'ndan kendisini eleştiren vatandaşa 'Densizlik, hadsizlik yapma akıllı ol!'49 izlenme
AKP'li vekil 'bizden memnunlar ki iktidarda tutuyorlar' demişti: Emekliden sert tepki22 izlenme
Vatandaşın kredi kartı borcu yüzde 100 arttı: 775 bin kişi takibe düştü46 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladı: "TÜİK eliyle 300 milyar dolar çalındı"37 izlenme
TÜBİTAK genel müdürünün maaşı dudak uçuklattı!588 izlenme