Mahkemenin "mutlak butlan" kararıyla CHP yönetimine atanan ekip, Ankara İl Başkanlığı binasına bekçiler ve çilingir yardımıyla girdi. Seçilmiş yönetim, bu hamleyi "siyasi acizlik" olarak nitelendirirken, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir sert açıklamalarda bulundu.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada durumu kamuoyuyla paylaştı. Emir, "Hukuken butlan, siyaseten yok hükmünde olanlarca atanan isimler, yanlarına sivil polis ve bekçileri alarak, çilingir marifetiyle CHP Ankara İl Başkanlığımızın kapısını açtırıp içeri girmiştir. Siyasi meşruiyeti devletin kolluk kuvvetlerini bu işe alet ederek veya kapıları zorlayarak elde edemezsiniz. Bu tavır, en hafif tabirle siyasi bir acizliktir" ifadelerini kullandı.
Seçilmiş yönetimin Ankara İl Başkan Yardımcısı Özgür Cinalioğlu,
butlan ekibinin il başkanlığı binasına bekçilerle dayandığını açıkladı.
Olay yerine seçilmiş yönetimin Ankara İl Başkan Vekili Yüksel Işık'ın
da gittiği öğrenildi. Butlan yönetimi tarafından atanan kişiler,
yanlarında sivil polis ve bekçilerle binaya gelerek çilingir yardımıyla
kapıyı açtırdı.
CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası atanan yönetimin, il başkanlıklarını devralma girişimleri devam ediyor. Mahkeme kararıyla partinin genel yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İl Başkanlığı'na ise eski Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım'ı atamıştı.
10 Kasım teğmenleri: "Yargı çifte standartlı"
PKK Türkiye'den çekildikten sonra 'Af değil bize özel yasa istiyoruz' dedi!
32 yıl sonra bir ilk yaşandı! Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görev süresi uzatıldı
ÇYDD: Tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalı
Barışlarla ilgili infaz kararı belli oldu
İstanbullu seçmen yerel seçimde kime oy verecek?
RTE diyor ki 'Papa'nın huzurunda niye biraraya geldiniz ? Papa ne zamandan beri AB üyesi oldu ?'
Skandal benzetme! Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Karahasanoğlu: Askıda fatura' uygulaması din istismarı
BAE’ye vergi kıyağına kahve sektöründen tepki: ‘BAE’ye vergi kıyağı, yerli üreticiyi iflasa sürükleyecek’
Sedat Peker iddianamesinde çarpıcı 'Süleyman Soylu' ayrıntısı!
İçişleri Bakanlığı ‘Çubuk raporu’nda CHP’yi suçladı!
TFF'nin 'lider yürekli başkanı' Faruk Koca'nın saldırısı göz göre göre geldi
'En son ne zaman et yediniz?' sorusana verilen yanıt izleyenlerin boğazını düğüm düğüm etti: "Onu sorma"
Fatih Altaylı'dan cezaevinde bomba Fahrettin Altun kulisi: "Erdoğan tereddüt etmeden ipi çekmiş"