Tazminatını istediği için Çalık Holding önünde eylem yapan Erol Eğrek korumalar tarafından dövülerek öldürüldü. Eğrek'in ölümüyle sonuçlanan darpla ilgili Çalık Holding'ten de bir açıklama yayınlandı.
Açıklamada, Eğrek suçlandı ve haklarını almasına karşın şirket hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğu iddia edildi.
Çalık Holding'ten yapılan açıklama şöyle:
"9 Mayıs 2025 tarihinde, saat 14.30 sularında, Holding binamızın önünde silahlı bir eylem girişiminde bulunulmuştur. İlgili kişi, 34 el ateş etmiş ve binamız ile hastane arasındaki işlek alanda hayati tehlikeye yol açmıştır. Yakın çevrede okul, hastane ve çalışanların olduğu göz önünde bulundurularak derhal emniyet güçlerine haber verilmiş, kişinin silahıyla direnmesi üzerine, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmaması adına süratle müdahale edilmiş ve emniyet mensuplarına teslim edilmiştir.
Akşam saatlerinde, yetkili birimlerden, eylemi gerçekleştiren Erol Eğrek’in maalesef hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Öncelikle hayatını kaybeden merhum Erol Eğrek’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Erol Eğrek, 10 yıl kadar önce, azınlık hissedarı olduğumuz yurtdışındaki bir fabrikada görev yapmış, daha sonra tüm haklarını alarak görevinden ayrılmıştır. Ancak bugüne kadar geçen 10 yıllık süreçte şirketimize karşı, haklarını almadığına dair birtakım iddialarla adli ve idari makamlara asılsız suçlamalarda bulunmuştur.
Başlatılan adli süreci yakından takip ediyor ve tüm yetkili makamlarla iletişim halinde hareket ediyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, resmi makamların açıklamaları dışında yapılacak yorum ve spekülasyonlara itibar edilmemesini önemle rica ederiz.
Yaşanan hukuki süreçle ilgili gelişmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."
OVP enflasyon hesaplarını değiştirdi, maaşlar için yeni tahmin: İşte meslek meslek yeni memur ve emekli maaşı72 izlenme
İBB soruşturmasında iş insanlarına sessiz sedasız tutuklamalar46 izlenme
AKP'li isim parti içindeki krizi itiraf etti! "Durumumuz iyi değil, bir şeyler yapmamız lazım"66 izlenme
Enerji krizine çözüm bulamayan Moldova, Türkiye'den yardım istedi: Güney koridorunu kullanalım35 izlenme
Cumhuriyet rejiminin temel taşı olan laikliğin ilk adımı 100 yıl önce bugün hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924’te atıldı: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın laiklik42 izlenme
Kılıçdaroğlu için yine otobüs kaldırıyorlar! Bu sefer de grup toplantısı için23 izlenme
Faturaları kayıp kaçak kabartıyor!52 izlenme
Cumhuriyet olmasaydı bu adam Türkiye’yi yönetecekti38 izlenme
İşte Erzurum’a sürülünce emekli olan Dilan Polat savcısının rüşvet yazışmaları
65 milyon euroluk metrobüsler hurdalıkta çürüyor!
Cumhur’a DEM seçmeninden soğuk duş: “Öcalan isterse Cumhur İttifakı'na oy verir misin” diye soruldu
AKP'li Mücahit Birinci hakkında suç duyurusu