Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan açıklamasında çalışma saatlerinde düzenleme yapılıp yapılmayacağına da değindi.
"DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREK"
Bakan Işıkhan konuya ilişkin "Güçlü bir Türkiye oluşturabilmek, güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için bırakın çalışma saatlerini, daha fazla çalışmamız gerek, daha fazla üretimde bulunmamız gerek" dedi.
"Yeni nesil çalışma neyi kapsıyor? Mesela haftada bir gün izni var diyelim, o izin iki güne mi çıkartılacak? Nasıl bir esnek çalışmadan bahsediliyor?" şeklindeki soru üzerine Bakan Işıkhan, şu cevabı verdi:
"Bizim ifade etmek istediğimiz yeni nesil çalışma modelleri bunun ötesinde bir şey. Biz, Çalışma Bakanlığı olarak çalışmadan, üretmeden ve katma değer yaratmadan yanayız. Çalışma saatiyle ilgili herhangi bir konu gündeme geldiği zaman da bizim sosyal paydaşlarımızla yaptığımız tüm toplantılarda ifade ettiğimiz konu bu; bizim güçlü bir Türkiye oluşturabilmek, güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için bırakın çalışma saatlerini, daha fazla çalışmamız gerek, daha fazla üretimde bulunmamız gerek.
İstihdamı artırmamızın en önemli araçlarından bir tanesi, yeni nesil çalışma modelleri olacak. Parttime çalışma, saat başı çalışma, en önemli şeylerden bir tanesi kısmi çalışma..."
TÜRKİYE NE KADAR ÇALIŞIYOR?
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) Avrupa ülkelerinde haftalık ortalama çalışma saatlerini açıkladı. Açıklanan listeye göre Avrupa Birliği ülkelerinin ortalama haftalık çalışma süresi 36.1 olarak belirlenirken Türkiye'de bu ortalama 44,2 saat olarak belirlendi. Asgari ücret sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında sondan 3'üncü sırada yer alan Türkiye'nin çalışma süresinde en tepede olması, Avrupa'ya göre çok çalışıp, az kazanıldığı sonucunu ortaya koydu.
AVRUPA DAHA AZ ÇALIŞIP ÇOK DAHA FAZLA KAZANIYOR
32,2 saatle en az ortalama çalışma süresine sahip Hollanda'da asgari ücret 2 bin 70 euro dolayında iken 44,2 saat ortalama ile çalışılan Türkiye'de 455 euro civarında.
Tele1
CHP'li bir belediyeye daha soruşturma açıldı39 izlenme
Sakarya'daki fabrikada yaşanan patlama anı ortaya çıktı57 izlenme
Suriyeliler, devletin ücretsiz verdiği kömürü bakın ne yapıyorlar?243 izlenme
AKP'den CHP'li belediyelerin önünü kesmek için yeni plan!63 izlenme
Suriye’yi neler bekliyor? 3 büyük çatışma riski42 izlenme
Yalova’da ‘her şey güzel olacak’ pankartları89 izlenme
"Milletvekilinin oğlu gerdeğe girecek diye binlerce kişi hastaneye girecek!"107 izlenme
Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında üç isim hakkında daha yakalama kararı!31 izlenme
Ahmet Özer'e tahliye kararı sonrası Esenyurt'ta kayyum dönemi bitti mi? İşte yanıtı
İBB’den bir “Yalanlar ve Gerçekler” açıklaması daha! İddialara 3 maddede yanıt verdi
Eski Savcı Cengiz Çallı tutuklandı! Rezan Epözdemir ilk kez hakim karşısına çıktı
Otobüs bilet fiyatları yüzde 150 arttı!