Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, doğasıyla ünlü Ayder Yaylası’nın da bulunduğu Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin koruma amaçlı imar planlarını yaparken mevcut mezarlık alanını da konut alanına çevirdiği ve tarihi yapılara planda yer vermediği ortaya çıktı.
Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre, bölge sakinlerinin plana karşı açtığı dava sonucu Rize İdare Mahkemesi, planları uygulanması halinde yapılaşma işlemlerine başlanabilecek olması nedeniyle telafisi güç zararların doğuracağını belirterek durdurdu. Bölge sakinlerinin avukatı İbrahim Demirci, “Tarihi taş köprüler ve taş merdivenli patika yollar plana aktarılmamış ve bu nedenle bu yerler imara açılmış. Dolayısıyla, belediyenin ve çevre bakanlığının korunması gerekli tarihi / kültürel varlıklarımızı gizleyip planla imha etmeye çalıştığını öğrendik. ‘Dini bütün’ belediye ve bakanlık yetkililerinin, köy mezarlıklarını nasıl yerleşime açtığını öğrendik” dedi.
"KAÇAK YAPILAŞMA ARTIYOR"
Bakanlık, mahkemeye verdiği savunmada davacıların dava açmakta menfaatinin olmadığını ileri sürerek davanın reddedilmesini istedi. Davaya müdahil olan Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı ise mahkemeye verdiği savunmada ilçenin sit alanı ilan edildiğini anımsatarak özetle “1993 yılından itibaren konut yapımı şartları bir hayli zorlaşmış olup, bölgedeki konut dolayısıyla imar alanlarının genişletilmesi ihtiyacının her geçen gün artmakta olduğu, nitekim dava konusu bölgenin turizm sektörü açısından ülkemizde önemi bir yere sahip olan Ayder bölgesine gelen turist misafirlerinin barınma ihtiyacını karşılamakta, ilçedeki konut sayısının yetersiz kalmakta, bu nedenle kaçak yapıların sayısı her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca belediye savunma dilekçesinde imar planları kapsamında düzenli yapılaşmanın sağlanmasında kamu yararı olduğunu savundu.
KYK yurdunun odasını görenler gözlerine inanamadı: Ciddi misiniz?34 izlenme
Atanamayan öğretmenler Ankara’da eylem yaptı!139 izlenme
Batı bizi kıskanıyor ! 2016 Cehalet Endeksi sonucu, Türkiye en cahil 10 ülkeden biri !284 izlenme
Panathinaikos’tan Samet Akaydın'a Atatürk cezası! 19 Mayıs paylaşımı sebebiyle kadro dışı kaldı27 izlenme
Yeni Akit'ten Erdoğan’ın görevden aldığı Boğaziçi Rektörü Melih Bulu ile ilgili akıllara durgunluk veren yorum!63 izlenme
Yurter Özcan'dan Erdoğan'ın denediği otobüsler hakkında Sezgin Baran Korkmaz sorusu!133 izlenme
1997’de İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası Erdoğan suçu yine başkalarına atmış! 'Faturayı bana değil geçmişe çıkarın'65 izlenme
TÜİK'e göre işsizlik son 10 yılın en düşük seviyesinde23 izlenme
Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan'ın yeniden yakınlaşmak istediğini söyledi
Yargıtay Berkin Elvan’ın ölümüne sebep olan polisin cezasını onadı! 12 yıl sonra cezaevine girecek
Sedat Peker'in avukatından flaş açıklama! "Kırmızı bültenin kapsamı genişletildi"
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Eski vali Tuncay Sonel'in aracında DNA şüphesi