Çanakkale Merkez’e bağlı Sarıcaeli Köyü’nde çıkan orman yangını, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek şehrin birçok noktasından görünür hale geldi. Yoğun kara dumanlar gökyüzünü kapladı.
Yangının, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi istikametine doğru ilerlediği bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına hem havadan hem karadan yoğun müdahalede bulunarak alevlerin yerleşim ve eğitim alanlarına ulaşmasını önlemeye çalışıyor.
Alevler, rüzgarın etkisiyle bazı yerleşim yerlerine ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nin yakınına kadar ulaştı. Yangının yaklaştığı sitede yaşayanlar, tahliye edildi. Bir itfaiye aracı da alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi için tahliye kararı alındı.
Çanakkale Boğazı'nda trafik yangın nedeniyle çift yönde geçici olarak askıya alındı
Sarıcaeli Köyü Muhtarı Ergin Gözen, Halk TV ekranlarında bölgedeki son durumu şu sözlerle aktardı:
Yani şu anda tüm hızıyla devam ediyor. Rüzgârın etkisi, şu an 5060 civarında olduğunu tahmin ediyorum. Çok kötü bir rüzgâr var. Yani bölgesel olarak tek bir yerde değil, çeşitli yerlerde yangın var. Benim bulunduğum bölge, köyümüzün biraz dışında, mücavir alanın içinde kalan bir yer. Burada evler yangın riski altında. OGM'nin bize vermiş olduğu tankerle mücadeleye devam ediyoruz. Köylülerimizle havadan müdahaleler devam ediyor ama şu anda buraya yetersiz. Cehennem yeri gibi burası.
Yanan hayvanlara mı, evlere mi üzülelim? Çok kötü şu anda.
Yerleşim yerlerine çok yakın. Huzurevimiz vardı burada. Huzurevinin tahliyesini haber verdim, iki saat öncesinden. En son aldığım bilgiye göre yarısı boşaltılmış, yarısı boşaltılmak üzereydi. Yaşlılarımızı, sağlık müdürümüz sağ olsun, köyden çıkardı. Köylülerimiz canla başla uğraşıyor şu anda yangını söndürmek için ama durum çok kötü.
Ben şu anda bulunduğum yerde sadece mücadeleye devam edebiliyorum. Köyün sırtlarında, 18 Mart Üniversitesi taraflarında, buralarda durumun kötü olduğu söyleniyor. Komşu köylere sıçradığı söyleniyor ama biz şu anda kafamızı kaldırıp başka bir şeye bakamıyoruz.
Benim olduğum bölgede ekip yok. OGM'nin bize vermiş olduğu tanker, köylülerimizin su motorları, traktörlerle tarlaları sürmek suretiyle, köyümüzün şebekesinden su alarak sürekli depolarımızı dolduruyoruz. Yangını söndürmeye, önünde durmaya çalışıyoruz. Evlere, ahırlara yaklaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Benim olduğum yerde itfaiye yok.
Şu an evlere sıfır.










Meclis doktorunun testi pozitif çıktı!85 izlenme
İskilipli Atıf anmasına katılan kaymakam Alevi kurumuna atandı42 izlenme
'Afrin'de Türk savaş uçağı düşürüldü' iddiası ve gerçekler495 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili son anket1373 izlenme
Enflasyonu yüzde 64 olarak açıklamışlardı, TÜİK çalışanlarına yüzde yüzün üzerinde yemek zammı yaptı41 izlenme
Kılıçdaroğlu, hayata geçirecekleri Aile Destek Sigortası’nı madde madde açıkladı41 izlenme
Kuru incirin faydaları ve zararları nelerdir? Kuru incir ne işe yarar?30 izlenme
Hükümet onları da satıyor! Sıra sosyal tesislerde!244 izlenme
AKP yeni yılda da bildiğiniz gibi: Milyarlık gizli ihale AKP’li başkanın aile şirketine verildi!
Sözlü mülakatta ‘Tebbet suresinin anlamı’nı sordular!
Çalışanlarının sigortasını dahi ödeyemeyen esnaf isyan etti: "Kaçak göçek gideceğiz Suriyeliler gibi Afganlar gibi"
Bakan açıkladı: Discord ve Roblox açılacak mı?