Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüştü. Özdağ, Zafet Partisi’nin ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Karar sonrası Millet İttifakı ve Zafer Partisi arasında yapılan 7 maddelik protokolde paylaşıldı.
7 maddelik protokol metninde şu ifadeler yer aldı:
“Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır. Amaç: 21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rantborçtalan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.
1 – Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.
2 – 1924 yılında kurulan milliüniterlaik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.
3 – Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.
4 – Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.
5 – Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.
6 – Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.
7 – Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.”
Tele1
AKP'li yönetim kurulu üyelerinin fahiş huzur haklarıyla gündeme gelen THY'nin 6 aylık reklam gideri 1.7 milyar TL oldu40 izlenme
Altılı Masa’nın internet sitesi Millet İttifakı’na dönüştürüldü59 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP'nin "İmralı" kararına destek açıklaması25 izlenme
Emekli maaşları için SGK harekete geçti: Bazıları iptal edilecek59 izlenme
Eski AKP’li vekil iktidara isyan etti…158 izlenme
Buğdayda tablo vahim84 izlenme
10 orman işçisi şehit düşmüştü: Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangını kontrol altına alındı23 izlenme
Emekli olduktan 3 gün sonra çalışırken öldü20 izlenme
Uydu kayıtlarında Libya’da görünen zehir gemisinin Türkiye’de olduğu ortaya çıktı
Rus ve Ukraynalılardan Antalya’da isyan ettiren girişim
AKP ile MHP arasındaki “Cumhur ittifakı” uzman jandarmalara işlemedi!
AKP’nin büyük yalanı ortaya çıktı! Erdoğan’ın çocukları hangi araziye göz dikti ve aldı?