AKP dönemi tartışmalı atamalarına yenileri eklendi. ÇOMÜ’de yayımlanan ve özel şartlar içerdiği öne sürülen ilanla, okul öncesi öğretmeni Dilek Çeri’nin teknik bir bölüme öğretim görevlisi olarak atanması eğitim camiasında "adrese teslim kadro" eleştirilerini beraberinde getirdi.
Eş zamanlı olarak Diyanet bünyesinde de "akraba kayırmacılığı" iddiaları patlak verdi. Halen Riyad Büyükelçisi olan Emrullah İşler’in kuzeninin ve amcasının oğullarının, yüksek maaşlı yurt dışı müşavirlik ve ataşelik görevlerine getirildiği ortaya çıktı. Özellikle bir ismin merkeze dönmeden doğrudan başka bir yurt dışı görevine atanması, kurum tarihinde örneği olmayan bir uygulama olarak nitelendirildi.
Evren Demirdaş'ın haberine göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) Elektrik ve Enerji Bölümü için açılan öğretim görevlisi kadrosuna okul öncesi öğretmeni Dilek Çeri’nin atanması, “liyakat” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Yüz binlerce öğretmen atama beklerken yapılan söz konusu atama, üniversitelerde sık sık gündeme gelen “kişiye özel ilan” eleştirilerini bir kez daha gündeme taşıdı. 31 Aralık’ta yayımlanan ilanda adaylardan “Doğal Kaynaklar Yönetimi alanında yüksek lisans yapmış olmak” ve “en az 5 yıl eğitim verme deneyimine sahip olmak” şartları istendi.

Belirlenen kriterlerin yalnızca bir aday tarafından sağlandığı öne sürülürken, süreç sonunda kadroya Dilek Çeri’nin yerleştiği açıklandı. Çeri’nin Çanakkale’de bir okulda okul öncesi öğretmeni olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
Deniz Ayhan'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yurt dışı ataşe ve müşavir atamalarına ilişkin akrabalık iddiaları dikkat çekti. 20132014 yılları arasında başbakan yardımcılığı yapan ve 2024’te Cumhurbaşkanı kararıyla Suudi Arabistan’ın Riyad Büyükelçisi olarak görevlendirilen Emrullah İşler’in yakınlarının üst düzey görevlere getirildiği öne sürüldü.
İddialara göre İşler’in kuzeninin oğlu Mehmet Melih Yılmaz, Belgrad Din Hizmetleri Müşavirliği’ne atanırken, amcasının oğlu Orhan İşler ise Romanya Din Hizmetleri Müşavirliği görevine getirildi. Üç yıldır Sırbistan Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği görevini yürüten Yılmaz’ın, merkeze dönmesi beklenirken yeniden yurt dışına atanması dikkat çekti.

Orhan İşler ve Mehmet Melih Yılmaz'ın aylık 7 bin 500 Euro (390 bin lira), Emrullah İşler'in ise 9 ile 12 bin dolar (400530 bin lira) arasında maaş aldığı iddia edilirken, Diyanet kaynakları bu tür bir atamanın daha önce örneği olmadığını ve “yurt dışından tekrar yurt dışına atama” yapıldığını ifade etti.
Emrullah İşler’in daha önce de bir başka akrabasının yurt dışına atandığı ortaya çıktı. İşler’in amcasının oğlu Orhan İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda vaiz olarak görev yaparken 2012 yılında Sicil Daire Başkanı olarak atanmıştı. Yaklaşık 13 yıl bu görevde kalan Orhan İşler, Diyanet’te en uzun süre daire başkanlığı yapan isimlerden biri oldu. İşler, 2024 yılında ise Romanya Din Hizmetleri Müşavirliği görevine getirildi.
Gebze'de çöken binanın dün çekilen fotoğrafları ortaya çıktı: Zemin kaymış!30 izlenme
Bir dönem Suriye’de forma giyen basketbolcu Kemal Canbolat: "Ben oralara gidebiliyorsam Suriyeliler de geri dönebilirler"34 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan parasızlıktan okuyamadığını söyleyemeyen gence ‘Sen utanma Cebrail, biz utanalım !’4051 izlenme
Yaşlı bakımı da yurttaşın cebinden11 izlenme
Yağma sırası 163 yıllık birikimde: 'TCDD bir an önce satılsın!' dediler95 izlenme
Rus saldırısı altındaki Mariupol şehrinin yüzde 90’ı yok oldu!52 izlenme
Mahmut Tanal, Saray'a yakın kaleme ateş püskürdü: "Kalemini satmış, iktidarın propaganda memuru..."15 izlenme
Yurttaş isyanda: "Meydana çadır kuracağız artık"46 izlenme
Sosyal medyada Narin çığlığı: Cinayet aydınlatılsın, tüm suçlular hak ettikleri cezayı alsın!
Yedi büyük hastanede testler taşerona! Koronavirüs testleri de Menzilci’nin şirketine gitti
Arnavutköy'ü resmen ranta açtılar!
Babala TV'de Kılıçdaroğlu’nu suçlayıp “Hayatımda AKP'den içeri girmedim” demişti, Bakan Soylu ile fotoğrafı çıktı