İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Kartal Meydanı’nda düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Başkanı Cana Kaftancıoğlu, Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirmede bulundu.
Türkiye’de iktidarın hukuku işine geldiği gibi kullandığını ifade eden Kaftancıoğlu, “Muktedirin hukuku işine geldiği gibi kullandığı, hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunun hakim olduğu, işine gelmeyen kişileri, anlayışları hukuk sopasıyla cezalandırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Nasıl İstanbul’da 31 Mart seçimlerini iptal ederek hukuk darbesiyle 23 Haziran seçimlerine gittiysek şimdi de Diyarbakır, Van ve Mardin’de kayyum atayarak yine hukuksuz bir şekilde bir süreç işletiliyor” dedi.
Hukuksuzluğu somut örneğinin 23 Haziran’daki seçimlerde görüldüğünün altını çizen Kaftancıoğlu, “Bizler hukuksuzluğun kime yapıldığına bakılmaksızın yan yana durabilmeliyiz. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edildiği yan yana, omuz omuza farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp kardeşçe yaşayabileceğimiz bir memleket oluşturabiliriz. Bunu da somut olarak 23 Haziran’da gördük” diye belirtti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmasında yeni kayyum atamalarına işaret etmesine de değinen Kaftancıoğlu, “Hukukun olmadığı bir yerde hukuk kurallarının bir kişinin dudağının arasından çıkan cümlelerle belirlendiği yerlerde her şey yapılabilir. Ama mesele onların ne yapacağı değil.
Bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar ister Diyarbakır olsun, ister Van olsun, ister İstanbul olsun hep birlikte nasıl mücadele edeceğimiz kıymetlidir. Biz bu mücadeleyi demokrasi ve adalet şemsiyesi altında büyütebilirsek hiçbir şey yapamazlar. Göreceksiniz her zaman kazanan demokrasi olur, barış olur.
Kazanan tüm Türkiye halkları olur. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde en büyük hayalim ve umudum barışın çocukların hayali ve düşü olmaktan çıkarıp çocukların yaşadığı gerçeklik olması için mücadeleyi büyütüp bunu görmek isterim” diye konuştu
https://www.gercekgundem.com/siyaset/115676/canankaftancioglusomutolarak23hazirandagorduk
Hamas'a Hizbullah'a serbest İmamoğlu'na yasak! Diyarbakır Surları'na İmamoğlu pankartı asan CHP'liler gözaltına alındı!36 izlenme
İYİ Parti'de iki istifa daha!40 izlenme
Muharrem İnce: Tek adam rejiminin de sonu yakındır191 izlenme
Herkes bu minik öğrencileri konuşuyor! Yağmur dininceye kadar Atatürk büstünde şemsiyeyle beklediler167 izlenme
Atatürkçü sendikacıya 15 Temmuz davası83 izlenme
MEB ‘uyuşturucuyla mücadele’ görevini Diyanet’e devretti: Madde bağımlısına dua okuyacaklar136 izlenme
Belediye Başkanı gözaltına alınan Kuşadası'nda basın açıklamasına itfaiye engel oldu32 izlenme
Belediyeye kayyum atayıp 2 katı maaş vermişler37 izlenme