Avrupa genelinde yükselişteki aşırı sağ, Türk nefreti olarak kendini gösteriyor. Son dönemde Türk takımlarına yönelik nefret söylemine yenileri eklendi.
Hatırlanacağı gibi Viktoria PlzenFenerbahçe maçında Çek futbolseverler, 'Türklerle savaş olmalı' yazılı bir pankart açmış, gelen tepkiler üzerine "Yanlış anlaşıldık. Bir romandan alıntı" denilmiş, UEFA da 15 bin Euro’luk bir ceza ile konuyu kapatmıştı.

Buna karşın önceki gün oynanan PartizanFenerbahçe Beko maçında da tahrik kokan girişimlere devam edildi.
Sırplar, Padişah 1. Murad’ın Kosova zaferi sonrası şehit edilmesiyle ilgili dev bir pankart açtı. Miloş Obiliç isimli Sırp’ın, Osmanlı sultanını hançerlemesi pankartta resmedildi. Ayrıca taraftarlar, "Her Türk bilir. Sırp oğlu Obiliç’in Murat’ı nasıl hançerlediğini" şeklinde tezahürat yaptı.

Bunun konuşulduğu sıralarda Beşiktaş Hentbol Takımı’nın PAOK ile oynayacağı maçın görselinde Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi paylaşınca Yunan ırkçıları tepki gösterdi. Beşiktaş’ın Yunan makamlarının isteğine karşın paylaşımı silmediği öğrenildi.
Fenerbahçe Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci, çirkin olayla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunacaklarını belirtti.
Ciritci yaptığı açıklamada, "Bu koreografi biz orada idman yaptığımızda da duruyordu. Yetkililere gerekli şikayetlerimizi yaptık ama ona rağmen bunun asılmasına izin verdiler. Biz maçtan sonra da yetkililerle görüşüp bu durum hakkında açıklama istedik. Gerekli yerlere şikayetimizi tekrar bildireceğiz ama en iyi cevabı sahada oyuncular verdi. İnşallah rövanşta da onları güzelce ağırlayacağız" dedi. Fenerbahçe Beko maçı 9987 kazanmıştı.
Tartışılan pankartı, Partizan’ın aşırı milliyetçi taraftar grubu Grobari hazırladı. Grubun adı mezar kazıcıları, mezarcılar anlamına geliyor.
Grobari grubunun Boşnak takımı Zrinjski Mostar maçında çıkardıkları olaylar nedeniyle Partizan 2007’de UEFA Kupası’ndan ihraç edildi.
NEFES
AKP’li başkan depremzede diye işe aldı, yaşlı deyip attı45 izlenme
İBB’de milyarlarca zarar tespit edildi! Bakanlık 6 aydır suskun!85 izlenme
Orman Bakanlığı’nın bedelini ısrarla sakladığı uçakların maliyeti belli oldu: Günlük kirası 350 bin lira!136 izlenme
Erdoğan talimat vermişti... Masraflar bakanlıktan, muhtarlar İspanya'ya götürülüyor!199 izlenme
Konu çocuk gelinler: Avrupa ülkelerinde 'ergen doğurganlık' oranının yıllara göre değişimi44 izlenme
CHP'li Ali Öztunç: "Hatay yanmıyor, yakılıyor!"88 izlenme
Simide büyük zam! Tezgâhlara gidenler şaşkına döndü37 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç kadınlara 'et' diyen imama 'Bak da örnek al' diyerek paylaştı: Camiyi ziyaret eden turist kadınlar şakır şakır İngilizce konuşan imam hayran kaldı!69 izlenme
Asgari ücrette büyük düşüş!
Akşener'in, Nisan 2022'de Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesine ilişkin "Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi?" dediği ortaya çıktı
Nevşin Mengü'den Altun'a yanıt: Çetele tuttuğunuzu biliyoruz
Kaderimizin kimlerin elinde olduğu A Haber canlı yayınında ortaya çıktı: Türkçe’nin T’sinden haberi yok ama seçimde oy hakkı var!