CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde şaibe iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 29 Ağustos tarihinde iddianame hazırlandı. İddianamede CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da aralarında yer aldığı 10 parti yöneticisi hakkında hapsi istendi.
İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinden 22 ay sonra hazırlanan iddianameye CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir sert tepki gösterdi. Emir, dosyanın dayandırıldığı ses kaydının kaynağının belirsiz olduğuna dikkat çekerek, bilirkişi raporunda teşhis bulunmadığını, tanık ifadelerinin ise çelişkilerle dolu olduğunu ifade etti. “Bir gün ‘para almadık’, ertesi gün ‘aldık’ diyorlar. Ne bir dekont, ne görüntü, ne de somut bir delil var” diyen Emir, HTS kayıtlarının da yalnızca partililerin birbiriyle görüşmesini gösterdiğini belirtti.
Söz konusu iddianameye iktidar kalemlerinden Cem Küçük de tepki gösterdi. Küçük dün akşam katıldığı TV yayınında dosyanın büyük kısmının somut delillerden uzak olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"9 sayfalık iddianamenin 3 sayfası şüpheliler, 2 sayfası tutanak, son 3 sayfası yorum. Benim bu iddianameye çok ciddi eleştirilerim var." ifadelerini kullandı.
Küçük, iddianamede yer alan Tolgahan Erdoğan ve Müslüm isimli kişilerin ifadelerinin de somut olmadığını belirtti:
Küçük somur delilin olmadığını ifade eden sözlerinin ardından, "Çok zayıf bir iddianame ama savcılık buna rağmen cezalandırma talep etmiş. Bana sorarsanız bu 9 sayfalık iddianameden bir ceza çıkmaz. Çünkü iddianamede somut bir şey yok. Bunların desteklenmesi lazım." diyerek eleştirilerini açıkladı.
Sevgi kelebeği (!) Bülent Arınç'tan Pensilvanya anıları !808 izlenme
Türkiye'de bir ilk: MHP kadın kolları yönetimine erkekler girdi!154 izlenme
Sağlık Bakanı Memişoğlu, halkla yapılan iftara helikopterle gitti! Helikopterle de ayrıldı20 izlenme
10 bin bekçi neden alındı? Cevabına inanamayacaksınız!1443 izlenme
MHP şimdi de ödülünü TTB'ye adayan Rutkay Aziz'i hedef aldı!74 izlenme
AKP de İBB’nin panolarında10 izlenme
Murat Kurum ‘mal varlığı’ sorusunu geçiştirdi36 izlenme
Erdoğan 600 günde bitecek demişti! İşte son hali63 izlenme
Tartışma yaratan Kabe görüntüsü: Kabe’nin hemen yanına yapılan devasa otellerde 'Kabe manzaralı kahvaltı'
Elbistan’da can pazarı: Su, ekmek, çadır, doktor, yardım yok…
Foreign Policy dergisinden Erdoğan ve ekonomi analizi: "Erdoğan, kendisine itiraz eden ekonomi yetkililerinin işini bitiriyor"
Yandaşa devlet eli