Türkiye yazın başlaması ile çok sayıda ilde aynı anda çıkan orman yangınları ile mücale etmeye devam ediyor.
Bugün sabaha karşı Diyarbakır Lice'de başlayan orman yangınının 3 saatlik müdahale ile söndürüldüğü açıklanırken öğleden sonra hem Lice hem de Hani ilçelerinden yine yangın haberi geldi.

Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçelerinde 3 noktada örtü yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangınlara müdahale ediyor.

Hani ilçesi kırsal Gömeç Mahallesi ile Lice ilçesi kırsal Duru ve Ziyaret mahallelerinde öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle örtü yangınları çıktı. Mahallelilerin ihbarıyla bölgelere itfaiye, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’nden 5 arazöz ve 30 işçi sevk edildi. Ekipler tarafından dumandan etkilenen 3 kişiye ambulanslarda müdahale edildi. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Ekiplerin yangınlara müdahalesi sürüyor.

Hani ilçesi kırsal Gömeç Mahallesi ile Lice ilçesi kırsal Duru ve Ziyaret mahallelerinde saat 14.00 sıralarında çıkan örtü yangınları 10 yerleşim yerine daha yaklaştı. 2 jandarma personeli ve yangın yerine giden Dem Parti Lice Eş Başkanı Gülistan İncekara dumandan etkilendi. Bu kişilere ambulanslarda müdahale edildi. Ekiplerin yangınlara müdahalesi sürüyor.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün saat 11.00 sıralarında Lice ilçesine bağlı Arıklı, Duru, Uçarlı, Ziyaret, Serin, Argül ve Kılıçlı Mahallelerinin kırsal alanlarında örtü yangını çıktığı bildirildi.

Olayda şu ana kadar 3 vatandaşın dumandan hafif şekilde etkilendiği, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildikleri belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangın söndürme ve soğutma çalışmaları, Valiliğimizin (AFAD) koordinasyonunda, Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları ve çevre illerden gelen destek ekipleriyle birlikte aralıksız sürdürülmektedir. Halen yangın bölgesinde 74 araç ve 226 personel görev yapmaktadır. Saat 22.30 itibarıyla yerleşim yerlerini ciddi şekilde tehdit eden bir durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Ekipler, yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için çalışmalarını sürdürürken yangın nedeniyle kırsal mahalle veya mezralardaki evlerden olası tahliyeler için AFAD'a bağlı 3 arama kurtarma aracı ve 12 arama ve kurtarma teknisyeninin bölgeye gönderildiği bildirildi.

Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
halktv.com.tr
AKP’de parti içi hesaplaşma mahkeme salonuna taşındı! Konu: İhaleye fesat karıştırma!
Garanti tutmadı, 7.7 milyon yolcu aranıyor!
Mansur Yavaş'tan ABB'deki müfettiş denetimlerine tepki: "Ne bulacaksınız ki? Yok. Biz para yemiyoruz. Haram yemiyoruz. Bulamazsınız!"
Bir tarih yıkılıyor! Kimler geldi kimler geçti
Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de gözaltına alındı
Diyanet'in Mekke sorumlusunun rüşvet aldığı iddia edilmişti: Kendisini böyle savundu
İran, İsrail'e yaptıkları misillemeyi duyurdu: "İsrail’de petrol rafinerisi vurduk"
İsrail'in bakanlık verilerinde ortaya çıktı: Türkiye, İsrail'e sebze-meyve ihracatında şampiyon!
Akbelen için mahkeme kararını verdi!
Bizim öğrenciye para yok ama yabancıya para çok
Müezzinoğlu'nun kapatılan hastanesinde babanın isyanı: "Kendimiz götüreceksek neden 4 gündür bekliyoruz"
“MİT’e alacağız” yalanıyla liseli kıza istismarda bulunmuşlardı, müdürden imam nikahı itirafı
Havalimanı Halkalı Metro inşaatındaki isyanda işçilerin talepleri belli oldu
Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme: 2 bin 500 kişiden 415'inin DNA'sına bakıldı