Ankara Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.
BirGün'den İsmail Arı'nın aktardıklarına göre; törende, kamuda hızla örgütlendiği bilinen ve 14 Mayıs seçimlerinde yine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan Menzil Cemaati'ne de "ödül" verildi. Menzil Cemaati'ne bağlı olan Beşir Derneği'nin Genel Başkanı Fatih Sarıyar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Sarıyar, Beşir Derneği'ne "Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası" verildiğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı:
"Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremde, arama kurtarma çalışmalarına katılan Beşir Derneği’ne ve diğer STK’lara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile 'Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası' takdim edildi. Teşekkürler…"
Erdoğan da ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz devletimizin 3 farklı kategoride nişan ve madalyası bulunuyor. Kısa süre önce Madalyalar ve Nişanlar Kanunu'nda yaptığımız değişiklikle buna bir tane daha ekleyerek, Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı'nı ihdas ettik. Amacımız deprem, sel gibi doğal afetler ile salgın hastalıklara karşı mücadelede kahramanlık sergileyenleri bu madalya ve nişanla ödüllendirmektir. İnşallah biraz sonra takdim edeceğimiz madalya ve nişanlarla yeni uygulamanın ilk adımını atmış olacağız" ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
Levent Gültekin 'Tayyip Erdoğan, sen daha cami yapmayı bilmiyorsun, ne ülke kuracaksın ?'508 izlenme
Özlem Zengin dün anneyi bugün de CHP'li başkanı suçladı!28 izlenme
Dikili'de cinsel istismarla suçlanan adamın bir de ‘cami geçmişi’ varmış!350 izlenme
Komedyen Ricky Gervais'in yıllar önce ünlülere pedofili ve Epstein üzerinden yaptığı eleştiriler yeniden gündemde44 izlenme
İmamoğlu 'önemli yer çalışmalarımız devam ediyor' demişti! Trollerin 'Armutlu cehaleti' dalga konusu oldu34 izlenme
Kapanan şirket sayısında artış!49 izlenme
İkinci doz aşı sırası gelenlere "İkinci doz aşı Türkiye genelinde kalmadı" cevabı verildi!43 izlenme
İtibardan tasarruf etmiyorlar, ihaleyi de AKP'li adaya veriyorlar: 122 milyonluk ihale AKP’li adaya verildi!32 izlenme
Kadın her şeyi kaydetti: AKP’li Belediyenin Müdürü ruhsat isteyen kadına cinsel ilişki teklifinde bulundu!
AKP'li belediyeler arsa satışını yüzde 200’den fazla artırdı!
Türkiye’de dehşet tablosu: 440 bin çocuk doğum yaptı!
Ankapark'ta yeni detaylar ortaya çıktı: Dinozorlara 7,9 milyon dolar!