Reuters’a konuşan Rus güvenlik kaynakları, Wagner askerlerinin Moskova’nın 500 km güneyindeki Voronej kentinde tüm askeri tesisleri ele geçirdiklerini söyledi.
Paralı güvenlik şirketi Wagner grubunun basın servisi de askeri askeri tesisleri ele geçirdiklerini ifade etti.
Wagner' güçlerinin zırhlı araçlarla, tanklarla Rostov'da Rus Güney Askeri Bölge Karargah binası çevresinde konuşlandığı bildirildi.
Wagner'in Rostov'u tamamen ele geçirdiği bildiriliyor.
Rus Güney Askeri Bölge Karargahı önünde askeri yetkililerle tokalaşan ve Savunma Bakan Yardımcısı Yunusbek Yevkurov ile görüşmesinin Wagner'in kurucusu Prigojin, "Bir kez daha söylüyorum. Biz Şoygu'yu ve Genelkurmay Başkanı'nı buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız. Rostov'u bloke edeceğiz ve Moskova'ya gideceğiz." ifadelerini kullandı.
Prigojin, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, "Karargahta bulunuyoruz. Rostov'da askeri havaalanı dahil askeri tesisler de kontrolümüzde bulunuyor. Karargah çalışıyor." dedi.
Genelkurmay başkanının karargahtan kaçtığını iddia eden Prigojin, şöyle devam etti:
Sorun yok. Her şey kontrol altında. Hava Kuvvetlerinin bize değil, Ukraynalılara saldırması için uğraşıyoruz. Wagner'in cephede orduya engel yarattığı haberlerini dinlemeyin. Cephedeki durum bizim yüzümüzden bozulmadı. Buraya geldiğimizde birçok şeyi bir kez daha doğruladık. Birçok toprak kaybedildi. Ölen Rus asker sayısı, üstlere bildirilenlerden 34 kat daha fazladır. Bazı günlerde 1000'e kadar asker kaybı yaşanıyor.

Diğer yandan Rostov Bölge Valisi Vasiliy Golubev, bölgede hafta sonu için planlanan tüm kitlesel etkinliklerin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi. Golubev ayrıca, Rostov’dan Taganrog ve kuzey güzergahında geçici trafik kısıtlamalarının uygulandığını bildirdi.
Wagner'in ayrıca Moskova bölgesi ve Rostov arasındaki Voronej'in de büyük bölümünü ele geçirdiği ileri sürüldü. Öte yandan 22. Özel Operasyon Tugayı ve Voronejdeki askerlerin de Wagner'e katıldığı bildiriliyor.

WAGNER: PUTİN YANLIŞ SEÇİM YAPTI, YAKINDA YENİ BAŞKANIMIZ OLACAK
Vladimir Putin'in açıklamasından sonra Wagner'in Telegram grubundan yapılan açıklamada "Putin yanlış seçim yaptı, yakında yeni başkanımız olacak" denildi.
Yeniçağ
Mansur Yavaş'tan muhalefete çağrı: "Yan yana gelmek zorundayız"21 izlenme
2 kişi elektrik akımına kapılarak ölmüştü: Davada yeni gelişme34 izlenme
AKP gemisini terk eden terk edene! AKP'nin dizilerdeki ünlü ismi Kadir Çöpdemir "Değiştirelim be, bıktık be"54 izlenme
CHP lideri mazotla kürsüde: "Verdik yetkiyi, gördük etkiyi"24 izlenme
HKP'den, Erdoğan ve dört eski bakan için suç duyurusu!41 izlenme
Hastane bahçelerine afet çadırları kurulmaya başlandı!142 izlenme
Rektör Bey binecek, devlet ödeyecek! '3000 motor, 333 beygir olmazsa binmem'133 izlenme
AKP afişlerinde manidar hata!585 izlenme
Atama bekleyen öğretmenlere kötü haber! Erdoğan kabine sonrası açıkladı
Sağlık Bakanı Koca vaka ve vefat sayısını açıkladı: 28.892 yeni vaka tespit edilirken 239 kişi hayatını kaybetti, 30.336 kişi sağlığına kavuştu!
Saray’dan günde 6 ton çöp çıkıyor
İBB Davası'nda bu kayıtlar delil olmuş! Gerçek olması için 'ışınlanmak' gerekiyor