İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti’den istifa ettikten sonra bugün CHP’ye katılan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret ve tehdit ettiği suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.
Enginyurt, CHP grubunda gerçekleştirilen rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, "Recep Tayyip Erdoğan bizi öyle bir hale getirmeye çalışıyor ki. Erdoğan biz ne senin gibi olacağız ne de kara toprağın olacağız. Biz Atatürk'ün askeri olacağız. Biz korkuyu Kerbela'da bıraktık. Tek adam diye tutturana sesleniyorum. Suçsuz yattığımız zindanda sizi yatırmazsak bize yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “"İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt hakkında bugün partisinin grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanına sarf ettiği sözlerden dolayı Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçlarından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.
Tele1
Ankara'da esnaflık yapan yurttaş, borçları nedeniyle intihar etti...51 izlenme
Prof. Dr. Kayıhan Pala, Eylül ayı için uyardı! "Vaka sayıları artışa geçecek"58 izlenme
Son ankette sürpriz sonuç. 4. sırada çıktı20 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerindeki 'hak ihlalleri' Ön Değerlendirme Raporu yayımlandı!95 izlenme
Yol ortasında namaz kılma görüntülerinin arkasında ne var!89 izlenme
Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu'na ne dedi?3315 izlenme
Turizm Bakanı yoksullar için çareyi buldu! "Kışın gezin"31 izlenme
“Virüs yok” denen eczanede ikinci ölüm!162 izlenme
Bursa’da vaka sayıları yüzde 358 artış gösterdi! Yoğun bakımların dolması bekleniyor
İHL’den Anadolu’ya akın: MEB açıyor veli kaçıyor
Narin cinayetini çözecek görüntü ortaya çıkmıştı: Amca Salim Güran'ın avukatından açıklama
Cumhur İttifakı'na anket şoku! Çöküş devam ediyor!