İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'den istifa edeceği, görevden alınacağı ve Özgür Özel'in yeni bir parti kuracağı yönündeki iddialara dair açıklamalarda bulundu.
Kendi açısından şu an için istifa etmek gibi bir düşüncesinin olmadığını vurgulayan Tugay, "İstifa etmemiz demek Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmamız demek. Cumhuriyet Halk Partisi bizim çatımız" dedi.

Parti tabanının bir kurultay süreciyle birliği bozmadan yola devam etmek istediğini ifade eden Tugay, delegelerin ya da üyelerin belirleyeceği bir liderlikle ortak bir çözüm bulunması gerektiğini, bu süreç sürerken istifa etmenin hiçbir anlamı olmadığını savundu.
Parti tabanının bir kurultay süreciyle birliği bozmadan yola devam etmek istediğini ifade eden Tugay, delegelerin ya da üyelerin belirleyeceği bir liderlikle ortak bir çözüm bulunması gerektiğini, bu süreç sürerken istifa etmenin hiçbir anlamı olmadığını savundu.
Bu tür kararların bireysel olarak verilemeyeceğini söyleyen Tugay, her şeyden önce Özgür Özel ve onunla birlikte hareket eden kadroların tavrının kritik önemde olduğunu belirtti ve Özel'in de şu an için partiden ayrılma gibi bir düşüncesinin bulunmadığını hatırlattı.
Hakkında ortaya atılan "görevden alınacağı" yönündeki iddiaları "çok abartılmış bir durum" olarak nitelendirerek bu konuda hiçbir hazırlığı ya da beklentisi olmadığını söyleyen Cemil Tugay, bu söylentileri yayanların iyi niyetli olmadığını ifade etti.
İzmir'de kendisinin belediye başkanlığını başından beri sindiremeyen bazı odakların konuyu büyütmeye çalıştığını belirten Tugay, kurultay süreciyle bağlantılı davaya da değindi. Davada adının geçtiğinin farkında olduğunu dile getiren Tugay, bir kurultay delegesinin tamamen "Ben böyle bir şey duydum" şeklindeki somut delile dayanmayan ifadesi dışında hiçbir suçlama olmadığını kaydetti.
Kurultay sürecinde en ufak bir etik dışı veya usulsüz hareketinin olmadığını, gerekirse yemin edip bunu ispatlayabileceğini belirten Tugay, kendisinden sonra göreve gelecek bir isim telaffuz ettiği iddialarını da kesin bir dille yalanladı.
Özgür Özel’in yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu yönündeki iddialardan haberdar olmadığını aktaran Tugay, yakın zamanda kendisiyle görüştüğünü ve bu konuda hiçbir şey konuşulmadığını belirtti.
Siyasi krizin CHP içinde uzlaşıyla çözüleceğine dair beklentinin sürdüğünü vurgulayan Tugay, "Daha bugün kurultayla ilgili dilekçeler veriliyor. Ben de kurultay delegesi olarak kurultay istediğime dair başvuruda bulunanlardanım" dedi.
Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin, 9 CHP'li milletvekilini tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmesini de değerlendiren Tugay, bu sürecin hangi mantıkla yürütüldüğünü bilmediğini ifade ederek, partinin bir kişi bile kaybetmeden birliğini koruması temennisinde bulundu. (ANKA)
6 ay önce 'Haram olduğu için bankaya yatırmıyoruz' diyen vatandaş 'Hükümet bizi çarptı, herkesi çarptı. En çok da dini bütün insan kesimi çarptı!'64 izlenme
Türkiye’de umut bitti, geleceği Avrupa’da görüyorlar25 izlenme
Utanç tablosu! TRT’de Erdoğan’a 1945, Özgür Özel’e 25 dakika30 izlenme
Tweetçi üye ve Danıştay Başkanına suç duyurusu!140 izlenme
Erk Acarer açıkladı: "Sedat Peker'in basın danışması olarak bilinen Emre Olur'un iddianamesi hazırlandı"52 izlenme
AKP buzdolabını gelişmişlik ölçütü olarak yutturmaya çalışırken taksitle alınan eşyalar yok pahasına spotta satılıyor!122 izlenme
Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden şahıs: "Adliyeye davet ettiler gittim, durmak yok yola devam"49 izlenme
'Kaza değil ihmal' demişti: Ferdi Zeyrek'in vefatı sonrası kızından sert mesaj26 izlenme
'Bu sürdürülebilir değil' dedi ve ekledi: Dün akşam aslında seçim tarihi açıklandı!
Son anket sonuçları açıklandı: AKP 19 yıl sonra ilki yaşadı, ikinci parti oldu!
Bursa'nın Gemlik ilçesindeki TOGG fabrikasında çalışan taşeron işçiler 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek iş bırakma eylemi yaptı!
Rize Valisi, AKP il başkanından hediye olarak umre istedi!