Samsun Tekkeköy’de Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır tarafından yapılacak asit ve bakır depoları atıklarının denize boşaltılmasının önünü açacak yasal değişiklik yapıldı.
Resmi Gazete’de Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklik yayımlandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, derinliği 250 metreden fazla bölgelerde, “tehlikesiz inorganik atıkların” boru hattı ile bertarafına ve aynı zamanda karbon depolama amacıyla kullanılmasına onay çıktı.
ÇEVRECİLER TEPKİLİ
Eti Bakır’ın ise bu değişiklikle atıklarını deniz tabanına boşaltarak bertaraf etmesi gündeme geldi.
Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kübra Küçük, “Bu düzenlemeler Türkiye’nin su varlıklarına yönelik ağır ve sonuçları belli olmayan müdahalelerdir” diyerek, yasaya tepki gösterdi.

SIRA MURGUL’DA
İktidara yakın iş insanlarından Mehmet Cengiz’in şirketi Eti Bakır, Artvin’in Murgul ilçesi Damar Mahallesi mevkiinde yeni bir maden projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu. Halktv.com.tr’deki habere göre; başvuruyla birlikte “Murgul Projesi”nde mevcut açık ocak ve yeraltı maden işletmelerine ek olarak yeni açık ocaklar, bir tank liç tesisi ve ilave atık depolama alanlarının devreye alınması planlanıyor. Eti Bakır’ın bir diğer faaliyeti olan Cerattepe Madeni, çevre örgütleri ve yerel halkın tepkisiyle Türkiye gündemine oturmuştu.
Sözcü
Konser iptalleri, yargılamalar ve ‘sansür yasası’ halkı isyan ettirdi: ‘Özgürlük kaldı mı?’32 izlenme
Şebnem Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi26 izlenme
AKP'ye kötü haber! CHP'li Çelebi belgesiyle paylaştı!254 izlenme
İYİ Partili Türkkan: Türk'e, içinde Türk geçen her şeye düşmanlar99 izlenme
Ziraat Bankası nihayet çiftçi için bir şey yapacak! Çiftçilere borç yapılandırması77 izlenme
Sedat Peker davasında flaş tahliye kararı!53 izlenme
Sözleri çok tepki toplamıştı: İlber Ortaylı'dan Ekrem İmamoğlu için dikkat çeken talep6 izlenme
Cemevlerine yönelik saldırıda gözaltı sayısı arttı!39 izlenme