Samsun Tekkeköy’de Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır tarafından yapılacak asit ve bakır depoları atıklarının denize boşaltılmasının önünü açacak yasal değişiklik yapıldı.
Resmi Gazete’de Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklik yayımlandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, derinliği 250 metreden fazla bölgelerde, “tehlikesiz inorganik atıkların” boru hattı ile bertarafına ve aynı zamanda karbon depolama amacıyla kullanılmasına onay çıktı.
ÇEVRECİLER TEPKİLİ
Eti Bakır’ın ise bu değişiklikle atıklarını deniz tabanına boşaltarak bertaraf etmesi gündeme geldi.
Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kübra Küçük, “Bu düzenlemeler Türkiye’nin su varlıklarına yönelik ağır ve sonuçları belli olmayan müdahalelerdir” diyerek, yasaya tepki gösterdi.

SIRA MURGUL’DA
İktidara yakın iş insanlarından Mehmet Cengiz’in şirketi Eti Bakır, Artvin’in Murgul ilçesi Damar Mahallesi mevkiinde yeni bir maden projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda bulundu. Halktv.com.tr’deki habere göre; başvuruyla birlikte “Murgul Projesi”nde mevcut açık ocak ve yeraltı maden işletmelerine ek olarak yeni açık ocaklar, bir tank liç tesisi ve ilave atık depolama alanlarının devreye alınması planlanıyor. Eti Bakır’ın bir diğer faaliyeti olan Cerattepe Madeni, çevre örgütleri ve yerel halkın tepkisiyle Türkiye gündemine oturmuştu.
Sözcü
Rektör Ahmet Akgündüz'den Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret!57 izlenme
Şehir hastanelerinde çifte skandal!107 izlenme
Diyanet'ten 2021 yılı takvimleri için rekor harcama!103 izlenme
Sarraf ve Atilla’nın dava kayıtlarında yeni gizli dosya146 izlenme
İsrail'in demir kubbe savunma sistemi Filistin füzeleriyle başa çıkabiliyor mu? İşte görüntüler71 izlenme
Narin Güran cinayeti davasında ara karar!53 izlenme
Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğine onay verince Mete Yarar ne diyeceğini şaşırdı38 izlenme
ASELSAN, AKP’li yöneticiden 9 bin tane saat alıp hediye etti!87 izlenme
Dilek İmamoğlu: "Milletin oyuyla seçilenler milletin iradesini temsil eder. Adaletsizce tutuklanmaları, baskılarla kontrol edilmeye çalışmaları doğrudan millet iradesinin hakkının ve gaspıdır"
Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na, Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış atandı!
İran: 'Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs'a saldırmadık'
Çalışanlarının sigortasını dahi ödeyemeyen esnaf isyan etti: "Kaçak göçek gideceğiz Suriyeliler gibi Afganlar gibi"