İMAR PLANI YOK
Cengiz Holding bünyesindeki Eti Bakır’ın Boyabat’ın Kovaçayır köyü ve çevresinde planladığı bakır madeni projesi için hazırlanan 4 bin 512 sayfalık ÇED raporu, 20 Ocak’ta bakanlık tarafından onaylandı. Proje sahası 1263 futbol sahası büyüklüğünde. Yöre halkının tepki gösterdiği proje kapsamında şirketin en az 224 bin 895 ağacı kesmesi planlanıyor. Yöre halkı projenin çevreye zararının görmezden gelindiğini belirterek yargı yoluna çıktı. Davada projenin su ihtiyacı vurgulandı. Şirketin yalnızca inşaat aşamasında günlük toplam su tüketimi yaklaşık 1.969 metreküp olarak hesaplandı. Şirketin Gökırmak’tan toplamda 4 milyon metreküpe kadar su alması öngörülüyor.
Dava dilekçesinde proje alanının imar planı sınırları dışında kaldığına da dikkat çekildi. Dosyaya göre Boyabat Belediyesi ve İl Özel İdaresi, alanda onaylı nazım ve uygulama imar planı bulunmadığını teyit etti. Buna rağmen; atık depolama tesisleri, su yapıları ve diğer proje bileşenlerinin hangi kullanım rejimi içinde değerlendirildiğinin haritalı ve denetlenebilir biçimde gösterilmedi.

Patlatmalar 10.0018.00 saatleri arasında yapılacak denirken buna uyulmuyor. Ağır iş makineleri faaliyetini sürdürüyor.
Dilekçeye göre Kovaçayır’da düzenlenen toplantı sırasında yaşanan protestoların ardından halka ‘bilgilendirilmek isteyip istemedikleri’ soruldu, olumsuz yanıt verilmesi üzerine toplantı sonlandırıldı. Ancak tutanaklarda vatandaşların hangi itirazları dile getirdiği, hangi soruların sorulduğu ve bu sorulara ne yanıt verildiği yer almadı. Yöre halkı, protestonun ardından idarenin yeni bir toplantı yapmadığını, alternatif bir katılım yöntemi kurmadığını ve bu nedenle ÇED sürecinin katılım ayağının fiilen işletilmediğini savundu.
Sözcü
Çiftçi kadın ekonomiyi özetledi: "Peynir 200 lira diyorlar, çığırıyorlar. Artık onu da bulup yiyebilirlerse şimdiden sonra"52 izlenme
Hasan İmamoğlu: "Haksız yere bu kadar insanlara eziyet çektiren, bizim kadar perişanlığa sürükleyenler, çoluk çocuğunun ciğerinden et yiyerek iyileşmeye uğraşsın ve iyileşemesin"40 izlenme
Kraliçe hayatını kaybetti, Abdullah Gül İngiltere'de ortaya çıktı!50 izlenme
Thodex vurgununda yeni gelişme: Özer'e yardım eden kişi yakalandı45 izlenme
'Gazetecileri de alıp gelmişsiniz, size şov yaptırtmam' diyen AKP’li başkana AKP’li kadından tokat gibi cevap !246 izlenme
Seçim sistemi yenileniyor! İllerin haritası değişecek1000 izlenme
Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı53 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi49 izlenme