Wagner isyanının sona erdirilmesi için Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko devreye girdi. Lukaşenko, Wagner'in kurucusu Prigojin’in, gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı.
Prigojin ile telefon görüşmesi yapan Lukaşenko’nun basın sözcüsü, “Wagner savaşçılarının Rusya topraklarındaki hareketini durdurma ve gerilimi azaltmak için daha fazla adım atma önerisinin Prigojin tarafından kabul edildiğini” söyledi.
Açıklamada, “Şu anda, Wagner savaşçılarına güvenlik garantileri sağlanarak krizi çözmek için kesinlikle karlı ve kabul edilebilir bir seçenek masada” denildi.
Basın servisinin bildirdiğine göre, Lukaşenko ile Prigojin arasındaki müzakerelerin tüm gün sürdüğü, Vladimir Putin ile de koordinasyon içinde yürütüldüğü belirtildi.

WAGNER GERİ ÇEKİLME KARARI ALDI
Lukaşenko’nun açıklamasının ardından Prigojin, Wagner'in Telegram kanalında sesli mesaj yayınladı.
Burada Prigojin, “Wagner’i dağıtacaklardı. 23 Haziran’da ‘Adalet Yürüyüşü’ne çıktık. Moskova’dan yaklaşık 200 kilometre uzağa bir günde vardık. Bu süre içinde savaşçılarımızın bir damla kanını akıtmadık.” dedi.
Artık kanın dökülebileceği bir ana geldiklerini kaydeden Prigojin, “Bu yüzden, biz, taraflardan birinde Rus kanı dökülecek olmasının tüm sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz.” ifadesini kullandı.
KREMLİN: PRİGOJİN BELARUS’A GİDECEK
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Lukaşenko’nun Prigojin’i yaklaşık 20 yıldır kişisel olarak tanıdığı için Putin’in anlaşmasıyla arabuluculuk teklif ettiğini söyledi.
Kremlin Sözcüsü Petrov, Lukaşenko’nun arabuluculuk teklif ettiğini belirterek bu çabaların Rusya tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.
Wagner’in isyan hareketini trajik olarak tanımlayan Peskov, isyana katılmayan Wagner askerleri ile Rusya Savunma Bakanlığı’nın sözleşme imzalayacağını söyledi.
Peskov, Prigojin’e ve askerlerine yönelik açılan soruşturmanın düşürüleceğini açıkladı. Prigojin’in nerede olduğunu bilmediklerini açıklayan Peskov, Wagner liderinin Belarus’a gideceğini ifade etti.
Sözcü
Buğday fiyatları savaş öncesi seviyeye geriledi31 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz AKP'nin yeni yıl hediyesini açıkladı22 izlenme
Seçimde parmak boyası geri gelecek mi? YSK Başkanı Muammer Akkaya: ‘Sandık kurulu titizse mükerrer oy çıkmaz’33 izlenme
CHP’li Özel "Abdullah Gül’ün CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir!"66 izlenme
Deniz Çakır'a takipsizlik kararı205 izlenme
Faizden milyarlar kazanan TRT, devasa cami yaptırıyor11 izlenme
Restoranlar zam yağdırdı24 izlenme
RTE'den büyük başarı! MB döviz rezervleri 7 yılda 130 milyar dolardan 93 milyar dolara ‘yükseldi!’121 izlenme
Hulusi Akar'ın içtiması ile gündem olmuştu! O işletmenin vergi karnesi gündem oldu
Maden Mühendisleri Odası açıkladı! Kanal İstanbul'da hafriyat için 75 milyar dolar harcanacak!
İBB kamu zararı için soruşturma istedi, valilik izin vermedi
İktidar medyası günlerce üstünde tepinmişti iddianamede delil bulunamadı: Tekne Akpolat’ın değilmiş