Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partinin cumhurbaşkanı adayını üyelere sorarak belirleyeceğini açıklamasının ardından genel merkezden tüm il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderildi. Bu kapsamda parti örgütlerinden hafta sonları dahil akşam 21.00’e kadar üye yazım işlemleri için nöbetçi bırakmaları istendi. CHP’li kaynakların aktardığına göre; daha önce internet üzerinden günde ortalama 100 olan üyelik başvuruları, CHP lideri Özel’in çağrısının ardından son 5 günde ortalama 2 bin2 bin 500’e yükselerek 2025 kat arttı.
MART AYI İÇİNDE SEÇİM YAPILABİLİR
Önseçimde oy kullanabilecek üyeler için bir son gün tarihi ilan edileceğini aktaran parti kaynakları; adayın belirlenme sürecinin de yaklaşık bir ay içinde tamamlanmasının düşünüldüğünü aktardı. Bu kapsamda parti yönetiminin kısa bir süre içerisinde takvimi ilan edeceği, şubat sonu ya da mart ayı içinde de önseçimin yapılabileceği kaydedildi.
KÜSKÜNLER DÖNDÜ
Parti üyelerinin önseçim kararını nasıl karşıladığını Cumhuriyet’e anlatan bazı il başkanları “Üyelerimiz adayda söz sahibi olmaktan memnunlar. Özellikle ilk gün yoğun bir ilgi oldu. Partimize küs, kavgalı üyelerimiz bile genel başkanın önseçim çağrısından sonra telefon açmaya başladı. Nasıl oy kullanacaklarını, seçimin ne zaman yapılacağını sordular” dedi.
Tele1
Ali Kıdık, İYİ Parti'den istifa etti: "Muhalefete muhalefet eden konumuna gelmiştir"31 izlenme
CHP'li Özel grip aşısı krizinin perde arkasını anlattı "Gerçek bir fiyaskoyla karşı karşıyayız!"64 izlenme
‘Alo Fetva Hattı’na sorulan ilginç sorular!159 izlenme
Konya'da akıl almaz görüntüler: Ev sahibi, sabah 07.30'da evden çıkarmak istediği kanser hastası kiracısının kapısını söküp götürdü31 izlenme
Süleyman Demirel'in enflasyon yorumu yeniden gündemde: "Hırsızlıktan, soygundan, fuhuşa kadar hemen hemen bütün yolları açar. Batılılar bir numaralı halk düşmanı derler"37 izlenme
İstanbul'da otobüste bir kadını taciz eden şahıs linçten zor kurtuldu38 izlenme
Can güvenliği isteyen doktorları hedef alan imama soruşturma!42 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: "İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği başladı"54 izlenme
Hekimlerin anketinden çarpıcı sonuç: 600 bin kişi izolasyonda olmalıydı!
Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022'deki 11 bin 250 çocuk evliliğiyle övündü!
Bakan yardımcısından ‘dımdızlak’ itirafı
Erdoğan'ın saraylarını yapmıştı: Rönesans Holding'e 13 milyar TL'lik deprem ihaleleri