Cumhur İttifakının 2018’de yüzde 84 oy oranına ulaştığı Trabzon’un Of ilçesinde yapılan sokak röportajı, muhabiri de şaşırttı.
Kahvehaneleri dolaşarak, yurttaşlara, seçimlerde kime oy vereceğini soran muhabir, birçok yurttaştan Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakına oy vereceğini söyledi.
Ortaya Karışık Sokak Röportajları isimli Youtube kanalına konuşan bir yurttaş, neden CHP’ye oy vereceğini şöyle açıkladı:
“Neden CHP? Yani alt tarafına çok yanlışları gördüğüm için. Ben yıllardan beri MHP’ye verdim. Ama yanlışları gördüğüm için gittim CHP’ye üye oldum. Bundan sonra oyum CHP’nindir.”
“VATANDAŞ PAHALILIKTAN BEZDİ”
Başka bir yurttaş ise, “Vatandaş pahalılıktan bezdi. Soğanı 20 liraya yiyor millet” ifadelerini kullandı.
Yine aynı Youtube kanalının röportajında, ülkücü olduğunu söyleyen bir yurttaş, “Şu ana kadar Cumhur İttifakına oy verdim. Ama şimdiden sonra, milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’ye, ülkücü olduğu için. Cumhurbaşkanlığında da Kılıçdaroğlu, o çok iyi niyetli biridir” dedi.
"BÜYÜK SONUCUN AYAK SESLERİ OLABİLİR"
MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar da sosyal medyadan videoyu alıntılayarak, "Bu röportajlar büyük sonucun ayak sesleri olabilir" yorumunda bulundu.
AKP’nin kalesi olarak nitelendirilebilecek olan Of’ta, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyen vatandaşların fazla olması muhabiri de şaşırttı.
AKP’nin 2018 seçimlerinde yüzde 83,9 oy aldığı Trabzon’un Of ilçesinde, birçok yurttaşın tercihi Millet İttifakını destekleyenlerin sayısında büyük artış görüldü.
Millet İttifakının Of ilçesindeki oy oranı ise, 2018 yılında yüzde 15,2’de kalmıştı.
Kaynak: Gerçek Gündem
Polisten şiddete karşı alana çıkan kadınlara müdahale: En az 65 gözaltı
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 44 bin 218'e yükseldi
TÜİK yüksek enflasyona çareyi buldu: Sepet yayınlamayı durdurdu!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'Belediyeye minibüsle gidiyorum, makam araçlarını sattım!'
AB, doğal gaz ve nükleeri 'sürdürülebilir' sınıfına alıyor
Şanlıurfa'dan acı haber: 1 şehit, 1 asker yaralı
Erken seçimden Sedat Peker'e, Kanal İstanbul'dan başkanlık sistemine son anket sonuçları: En yüksek oy kaybı, halk seçim istiyor!
Anneler Günü’nde yürek sızlatan isyan! Günde en az bir kadın katlediliyor
AKP'li İBB döneminde, Burak Erdoğan'ın ortağından arabalı vapur vurgunu!