DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için hazırlandığını söylediği konuta ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çandar, söz konusu yapının yalnızca fiziki koşullarıyla değil, Öcalan'a gelecekte verilmesi beklenen rolle ve "adı konmamış statüyle" bağlantılı olduğunu savundu.
İlke TV'ye konuşan Çandar, gazeteci Nagehan Alçı'nın Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmede aktardığı İmralı'daki konut konusunu değerlendirdi.
Çandar, Bahçeli'nin daha önce doğruladığı yapının Öcalan'ın gelecekteki konumuyla doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, "Devlet Bahçeli'nin doğruladığı o ev, bina, konut da zaten onun kazanacağı rolle ve adı konmamış statüyle çok bağlantılı bir şey" dedi.
Çandar, İmralı'ya gerçekleştirilen ziyaretlerde Öcalan ile görüşmelerin Bahçeli'nin sözünü ettiği evde gerçekleştirildiğini de öne sürdü.
Bahçeli'nin Nagehan Alçı'ya, Öcalan'ın henüz söz konusu eve geçmediğini ve bunun nedeninin "statü" talebi olduğunu söylediğini hatırlatan Çandar, İmralı'daki görüşmelerin adresine ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı.
Çandar, "İmralı'ya gidiliyor çünkü. Bu biliniyor. Kendisiyle o binada görüşüyorlar. Bugün Devlet Bahçeli'nin sözünü ettiği binada görüşüyorlar" diye konuştu.
Çandar'ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer başlık ise Öcalan'ın gelecekteki hukuki ve siyasi konumuna ilişkin beklentisi oldu.
Öcalan'ın söz konusu yapıya geçişinin, sürecin hukuki çerçevesinin somutlaşmasıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Çandar, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Anlatmak istediğimiz hususlar elle tutulur, somutluk kazandığı zaman, statüyü belirleyecek bir sıfat elde ettiği zaman söz konusu olacak. Öcalan da onu bekliyor zaten."
Çandar böylece, İmralı'daki konut tartışmasının yalnızca yaşam koşullarına ilişkin bir düzenleme olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savundu. DEM Partili vekile göre konut, Öcalan'ın süreç içerisinde üstleneceği rol ve bu role bağlı olarak ortaya çıkması beklenen yeni statü tartışmasının bir parçası.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci Nagehan Alçı ile yaptığı görüşmede İmralı'da Abdullah Öcalan için özel bir konut hazırlandığını söylemişti.
Bahçeli'nin aktardığına göre söz konusu yapı, önünde bahçesi bulunan ve normal yaşam koşullarına uygun şekilde düzenlenen bir ev niteliğinde. Bahçeli, konutun Öcalan'ın "insani yaşam koşullarında" kalabileceği şekilde hazırlandığını belirtmişti.
Ancak Alçı'nın aktardığı Bahçeli açıklamasına göre Öcalan henüz bu konuta geçmedi. Bahçeli bunun gerekçesini ise Öcalan'ın bir "statü" talep etmesine bağladı.
Bahçeli, Öcalan'ın çerçeve yasanın hayata geçirilmesini ve ilgili kurulların işlemeye başladığını görmesinin ardından söz konusu eve geçmek istediğini ifade etmişti.
Bakanlığın projesi “hayal ürünü” çıktı33 izlenme
'Sürü Piskolojisi'ni bir de böyle izleyin1856 izlenme
Atatürk'e hakaret cezasız kaldı! Beraat eden öğretmen 'Tekbirlerle' karşılandı26 izlenme
Afrin şehidi Astsubay’ın ağlatan vasiyeti550 izlenme
İşte TTB'nin kapatılmasının istenme nedenleri...99 izlenme
Gazipaşa’dan Anamur’a, Eymir’den Safranbolu’ya orman yangınları! Türkiye alev alev33 izlenme
Eski AKP'li, 35 yıllık siyasetçiden Hayır 'Bugüne kadar hep yanıldık ve kandırıldık diyenlere #Hayır diyeceğim !'362 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında eski polis tutuklandı33 izlenme
Saldırının ardından bebek arabası görüntüsü yürekleri dağlamıştı, bebek arabasındaki çocuğun babası konuştu
Ankara bu senaryoyu konuşuyor... AKP kaybederse seçim iptal edilecek!
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücretlileri sevindirecek seçim vaadi!
Bay Kemal'in Tahtası'nda 9'ncu bölüm 'Bizim kavgalara ayıracak vaktimiz yok. Dünyayla rekabet edebilmek için güçlü internet ağına ihtiyaç var'