Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatı fahiş artan ürünler için “Boykot yapmaya” çağırdı. Ancak birçok üründe tekeller var. Çiftçinin kullanmaya mecbur olduğu gübrede “boykot” şansı yok. Ürün verimliliği için şart olan DAP gübreyi de, Kaz Dağları dahil ülkenin birçok yerinde yüzbinlerce ağaç kesip maden arayan Cengiz Holding üretiyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı boykot çağrısı yerine yakınındaki iş insanlarına fiyatları düşürme çağrısı yapsın. Fahiş fiyatı yaratan Cengiz Holding’in Eti Gübresi’’ dedi.

HESAP SORSUN
Cengiz DAP gübreye dün de 500 lira zam yaptı ve tonu 25 bin 750 lira oldu. Gürer, “DAP gübrede Cengiz tekel” dedi ve SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“DAP gübrede fahiş fiyatı yaratan Eti Gübre… İkincisi, Yıldızlar Entegre Holding. Üçüncüsü de Gübretaş. Cumhurbaşkanı çağırsın hesap sorsun.’’

YİNE ZAM GELDİ
Gürer, “2020’de DAP gübrenin tonu 2 bin 140 liraydı, Ocak’ta 25 bin 200 lira oldu. Bugün tonu 25 bin 750 liraya çıktı. Üre gübresi de en önemli üst gübredir. Ocak 2024’de tonu 12 bin 600 liraydı. Bu yıl başında ise 17 bin 500 liraya yükseldi’’ dedi ve şunları söyledi: “Çiftçi başına düşen destek ise yalnızca bin 805 lira.”
Sözcü
Deprem Araştırma Komisyonu görüşmelerinde bir tane bile AKP'li yok!38 izlenme
Arap TikTok kullanıcısı, Türk bayrağını ve parasını çiğneyerek video çekti, o anları yayınlayan kullanıcının provokasyonuna tepki yağdı!32 izlenme
‘Almanya’daki gençler, radikal vaizler tarafından eğitiliyor’161 izlenme
TRT sunucusu Çelik’in evine giden polisleri Süleyman Soylu mu aradı?130 izlenme
Ahmet Özer'in gözaltına alındığı anlar ortaya çıktı: Evine koçbaşıyla makamına çilingirle girmişler!36 izlenme
Fuat Oktay'ın 'siz kimsiniz, havalimanı yapacaksınız' sözlerinin ardından gerçek ortaya çıktı!40 izlenme
Suriyelilere verilen 'harçlık' miktarı belli oldu!124 izlenme
Herkesin Erdoğan'dan beklediği destek paketini Mansur Yavaş açıkladı!96 izlenme
Almanya’da yaşayan bir gurbetçi 39 pet şişeye 500 gram kıyma, 550 gram kanat, 1 litre sıvı yağ, 1 paket makarna aldı!
Bakan Bilgin: "EYT’de top bizden çıktı"
Türkiye'nin savaşta olduğunu iddia eden kadın: "Savaştayız haberiniz yok mu? Bu çok güzel bir şey işte, Erdoğan'a dua edin!"
MHP'nin ısrarla çıkmasını istediği Etki ajanlığı yasası geri çekildi