Üniversiteler, belediyeler, bakanlıklar, havalimanları, cezaevleri, hastaneler, kışlalar ve birçok kamu kurumu her yıl elektrik enerjisi alımı ihaleleri düzenleyerek kullanacağı elektriği ihaleyle satın alıyor. Bu ihalelerle de kamunun kasasından elektrik şirketlerine milyarlarca lira ödeniyor.
Kamudan en fazla elektrik enerjisi ihalesi alan 10 şirketin iktidarla olan ilişkileri de oldukça dikkat çekerken CHP Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Cengiz Holding ortaklığıyla bilinen Meram Elektrik'in, GASKİ'nin elektrik enerjisi ihalesini 264 milyon TL bedelle kazandığı duyurdu.
Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan Kalkan, şu ifadeleri kullandı:
"Cengiz Holding ortaklığıyla bilinen daha önce de bir çok ihaleyle gündeme gelen Meram Elektrik;Gaziantep'i boş geçmedi. GASKİ'nin Elektrik enerjisi ihalesini 264 Milyon+KDV bedelle kazandı. İhalenin tek katılımcısı ve tek geçerli teklifli firması oldular."
Çevre katliamı projeleriyle de hafızalara kazınan Cengiz Holding’e bağlı şirketler özellikle AKP iktidarı döneminde kamudan milyarlarca liralık ihaleler aldı.
Tüm 'mega projeleri' tek başına ya da konsorsiyum içinde yer alarak üstlenen Cengiz’in yaptığı işlerden bazıları şöyle:
"İstanbul 3’üncü Havalimanı, Hasankeyf Ilısu Barajı, Kuzey Marmara Otoyolu, Yusufeli Barajı ve HES ve Akkuyu Nükleer Santral Limanı."
Kamudan en fazla elektrik enerjisi ihalesi alan şirketler listesinin ilk sıralarında yer alan Meram Elektrik Enerjisi Şirketi de yine Cengiz Holding’le bağlantılı. Meram Elektrik, 2011 tarihinde Alarko Holding ve Cengiz Holding ortaklığından kuruldu. Şirket, 2012 ile 2021 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde de kamudan tam 1 milyar 27 milyon 320 bin TL değerinde 239 ayrı ihale aldı.
Gerçek Gündem
‘Rektörden eşe dosta kıyak’ iddiası!95 izlenme
31 yıl sonra tahliye olan PKK'lıyı Şırnak'ta kahraman gibi karşılayıp çakarlı araçla konvoy oluşturdular!48 izlenme
Mersin'den kalktı İsrai'e ulaştı! Türkiye İsrail'e ticaret yasağı uyguluyorsa ZIM Virginia'nın yaptığı ne?38 izlenme
AKP Genel Sekreteri, Mansur Yavaş'ı eleştireyim derken alay konusu oldu353 izlenme
'İstanbul'u büyük depremden koruyor' Uzman isim Osman Bektaş 'tesadüf değil' dedi haritayla anlattı26 izlenme
MEB'de Atatürk alerjisi! Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı anmadan tarih anlattılar!121 izlenme
Sığınmacı yasası Japon Meclisi'ni karıştırdı, yumruklar havada uçuştu!59 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon84 izlenme
Ataşehir ihbarcısı tanıdık çıktı: İlgezdi’nin yeğeni
Yeni Şafak yazarı Ramazan ayında laikliğe saldırdı, "Taliban’ın zaferlerine seviniyoruz" dedi!
Pandora’nın kutusu açıldı, Peker’in iddiaları soruşturulmadı! İşte 2021 yılında yaşananlar
Depremde yerle bir olan otellerin siyasi bağlantıları ortaya çıktı