Cengiz Holding, şimdi de Ankara’nın tarım arazilerini hedef aldı. Daha önce eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Gökçek’in de imara açmaya çalıştığı bölgedeki proje ile 158 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanı yok olacak.
BirGün’ün "Cengiz'in hedefinde tarım arazileri var" başlığıyla duyurduğu proje, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verilen proje kapsamında tarım arazileri üzerine 150 bin adet güneş paneli kurulacak.
İMAR PLANI DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMİŞTİ
Mehmet Cengiz, daha önce Ankara Polatlı’da Melih Gökçek tarafından hazırlanan imar planlarıyla yapılaşmaya açılan ancak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) açtığı davalar sonucu iptal edilen bölgeye güneş santralı kurmak için başvuru yaptı.
Cengiz’in şirketi Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. yaklaşık 1 milyar TL harcayacağı güneş enerji santralı projesi kapsamında, 112 hektar yani yaklaşık 158 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi üzerine 150 bin adet güneş paneli 15 adet inverter (güç çevirici), 1 adet kuman merkezi binası ve şalt merkezi kurması planlanıyor. Yılda 150 milyon kilowatt saat üretim yapılması planlanan proje kapsamında 75 megawatt gücünde enerji depolama tesisi yer alacak.
Önemli tarım arazilerinden oluşan proje alanının ayrıca 400 metre doğusunda ağıl ve hayvan çiftliği de bulunuyor.
Bakanlık, tarım arazilerini yok edecek projeye ilişkin ÇED olumlu kararı verdi.
BirGün
Almanya’ya göçte önemli yenilik: Nitelikli Türk göçmene ‘anne baba’ hakkı44 izlenme
AKP'li Nergis'in her konuşmasının bedeli 85 bin TL!87 izlenme
Yeni Akit suç işliyor ! Halka 'Büluğ çağına gelen gençler evlenmeli mi ?' diye sordular !136 izlenme
Cumhur İttifakı'na kendi seçmeninden 'fatura' şoku!49 izlenme
AKP'li sandık başkanı hem şikâyet ediyor hem de AKP'ye oy veriyor !809 izlenme
Ucuz et ve ekmek kuyruğundan sonra Diyarbakır’da soğuk havada iftar kuyruğu34 izlenme
Ülkü Ocakları yöneticileri Sinan Ateş davasının gerekçeli kararında38 izlenme
Oğlu moto kuryeyi ezip Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'ye teşekkür!55 izlenme
Türkiye'nin şu an ki durumunun özeti !
Bir yoksulluk intiharı daha! Manav sebze deposunda intihar etti
Gericiler, kadınlara 90 km yasağında ‘anlaşamadı’: Herkes başka fetva verdi!
CHP'den emniyete tepki: "25 yıl hizmet etmiş bir yüzbaşının görüntüsünü servis ediyorsunuz"