Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanları ile kaplı dünyaca ünlü Cennet Koy’da Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen turistik tesis ve lüks villaların olduğu inşaat alanı çalışmalarında antik kent kalıntılarına ulaşıldığı iddia edildi.

Cengiz İnşaat, Bodrum Cennet Koyu'ndaki 678 bin metrekarelik araziyi özelleştirme İdaresi'nden satın aldı. Bölgede villa ve otel inşaatına başlayan Cengiz, projesi Danıştay tarafından 2 kez iptal edilse de bu iptal kararları uygulanmadı ve tartışmalı inşaata start verildi.
100 adet villa ve otel projesi için binlerce ağacın kıyıma uğrayacağı ve doğal habitatın bozulacağı Bodrum halkını ayaklandırsa da projeye çalışmaları başladı.

Tartışmalı projede, bölgede yapılan kazı çalışmalarıyla bir skandala daha imza atıldı. Bölgede başlanan inşaat sonrasında antik dönemden kalma kalıntılar bulunduğu yönünde iddialar gündeme geldi.
Cengiz İnşaat'ın kazısında bulunduğu söylenen bu antik kalıntılar hakkında hala net bir açıklama yapılmazken, bu kalıntıların üzerine bir inşaat yapılması söz konusu bile olmamalı!
halktv.com.tr
Kara para davasında flaş gelişme: Dilan Polat ve Engin Polat'a gizli tanık şoku39 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 30.021 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.179.115’e, can kaybı da 30.923’e yükseldi!80 izlenme
Merdan Yanardağ tutuklanmasının üç nedenini açıkladı: Hiçbiri işe yaramayacak!35 izlenme
İstanbul'da hilafet çağrısı yapan grup Erdoğan'a başkaldırdı! AKP Genel Merkezi'nden Saray'a yürüyecekler24 izlenme
CHP'li belediyeden emeklilere: Erdoğan'ın büyüdüğü mahallede çay 1 TL34 izlenme
Özel'den Erdoğan'a: "Benimle kavga etmek istiyor"30 izlenme
Türkiye yabancı turiste cennet yerli turiste eziyet29 izlenme
İktidar KKM'nin faturasını da halka yüklemenin peşinde: Her adım bir soygun27 izlenme
İzmir derbisi kana bulandı! Altay kalecisi Ozan Evrim Güvenç taraftar saldırısına uğradı, futbolcular ve yöneticiler arasında da gerginlik yaşandı
AKP'de iç kavga büyüyor!
'Yenidoğan Çetesi' davasında sanık avukatından isyan: 'Ömrümde ilk kez böyle bir şey gördüm'
RTE'den kendi yandaşlarına kapak ! 'Maltepe 2 milyon kişi alabiliyor'