Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan, Başkan Rıza Akpolat’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonun kilit ismi Aziz İhsan Aktaş ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Çete lideri olmakla suçlanan, devlet kurumlarından ve AKP’li belediyelerden aldığı ihalelerle dikkat çeken Diyarbakırlı iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın, iktidara yakın iş insanı Mehmet Cengiz’in yeğeni Nurettin Cengiz ile denizcilik şirketi ortaya çıktı. Nurettin Cengiz ile Aktaş, 7 Kasım 2023’te Perla Denizcilik’i kurmuş.

YENİDOĞAN’DA DA VAR
t24’ten Candan Yıldız ile Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre şirketin üçüncü ortağı da Gürkan Dölekli. Dölekli, Aktaş ile beraber Avrupa’nın en büyük akaryakıt istasyonunu inşa etti ve AKP, Meclis’ten onun için özel yasa maddesi geçirdi. Dölekli’nin sahibi olduğu TRG Hospital’in adı ise Yenidoğan çetesi davasında yer alıyor. Savcının sorgu tutanaklarında geçen başka şirketlerin izi sürüldüğünde daha bir sürü AKP ile bağlantılı ihale çıkıyor.

Nurettin Cengiz, geçen yıl oğlu Bahattin Cengiz’i evlendirmiş, düğüne Mehmet Cengiz de katılmıştı.
Perla Denizcilik kurulduktan hemen sonra akaryakıt taşımacılığında kullanmak üzere 2010 yılında Rusya’da inşa edilen Liberya bandralı bir gemi satın aldı. Denizcilik Genel Müdürlüğü 17 Ocak 2024 günü yayınladığı basın bildirisinde, Perla Denizcilik’in yeni gemisine Türk bayrağı çekip adını da AKP’nin seçim sloganına atıf yaparcasına ‘Yeni Yüzyıl’ olarak değiştirdiğini duyurdu.

Aziz İhsan Aktaş
Çetenin merkezi sayılan, Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Bilginay şirketi devletten 8 milyar 82 milyon TL’lik ihale almış. Şirketin aldığı ihaleler şöyle:
Devlet Hava Meydanları İşletmesi: 18 milyon 359 bin TL
AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi: 49 milyon 12 bin TL
AKP’li Yozgat Bld: 16 milyon 777 bin TL
Yargıtay: 13 milyon 849 bin TL
İstanbul savcılığı tarafından “Suç örgütü lideri” olarak tanımlanan iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın, Elif LPG isimli şirketiyle EÜAŞ’tan 418.4 milyon TL’lik ihale aldığı ortaya çıktı.
Sözcü
Diyarbakır'da bir doktor ve hemşireyi, çöken kaldırım yuttu !814 izlenme
ÇED raporu alındı: Doğayı talan edecek 9.7 milyarlık proje!353 izlenme
Sıcak paracılar faizi alıp Cuma'yı beklemeden gidiyor34 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! HSK'ya verildi...43 izlenme
Madencinin cenazesinde gülüşen Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca tepki çekti!61 izlenme
Muharrem İnce’den flaş açıklama! Cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?640 izlenme
Fatih Terim Fonu’nda Muslera’nın bankadaki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı63 izlenme
Sayıştay Başkanı'nın kardeşi TRT'de jet hızıyla yükseldi!195 izlenme
CHP ile iş birliğini savunmuştu: Meral Akşener istedi, İbrahim Özkan da İYİ Parti'den istifa etti!
İşte vatandaşın yılbaşı günü: Ucuz eti duyan kuyruğa koştu
Rus ordusu, Ukrayna'nın Mikolayiv kentindeki iki üniversite binasını roketle vurdu!
Karantinaya alınan bölgeler artıyor!