Ankara Milletvekili Semra Dinçer’in imzasıyla; Hollanda, Belçika, Manchester, Lyon, Bordeaux, Avusturya ve İsveç birliklerinin yetkilerinin elinden alınması, CHP’nin yurt dışı tabanında adeta deprem etkisi yarattı. Sürecin ardından sessizliğini bozan CHP Hollanda Birlik Başkanı Murat Han Gedikli, mevcut yönetim anlayışını sert sözlerle eleştirerek bu kararı kesinlikle tanımayacaklarını ilan etti.
"EPOSTA İLE GELEN USULSÜZ YAZI HÜKÜMSÜZDÜR"
30 Haziran 2026 tarihli iptal kararının kendilerine antidemokratik bir yöntemle, sadece bir eposta yoluyla tebliğ edildiğini belirten Gedikli, bu hamlenin hiçbir yasal zemini bulunmadığını vurguladı. Gedikli, süreci şu sözlerle eleştirdi:
"Karşı karşıya kaldığımız bu durum, meşruiyetini kaybetmiş, tamamen yok hükmünde bir idari dayatmadır. Ankara’dan gönderilen o usulsüz kağıt parçası, Avrupa’da gece gündüz partisi için emek veren örgüt fedakarlarının iradesini gasp etme çabasından başka bir şey değildir. Gücünü tabandan almayan antidemokratik bir kliğin bu kararı, bizim için ancak göğsümüzde gururla taşıyacağımız bir madalya olur. Bu hukuksuzluğu reddediyoruz!"
"ASIL ARINMASI GEREKENLER 13 SEÇİM KAYBEDEN STATÜKODUR"
Parti içinde bir süredir yürütülen "tasfiye ve yenilenme" iddialarının samimiyetten uzak olduğunu dile getiren Gedikli, eleştirilerinin odağına Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini koydu. Kişisel ikbal arayışlarının CHP’nin köklü misyonuna zarar verdiğini belirten Hollanda Birlik Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"‘Yenilenme’ maskesi altında örgütümüz tırpanlanmak isteniyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gölgesine sığınarak kendi koltuklarını sağlamlaştırmaya çalışanların, örgüt iradesine darbe vurması kabul edilemez. Eğer CHP’de gerçek bir arınma arzulanıyorsa, işe yıllardır başarısızlığı kurumsallaştıran ve 13 seçim yenilgisine rağmen koltuğuna yapışan statükocu zihniyetten başlanmalıdır. Partimizin önündeki en büyük engel, geçmişin yükleriyle bugünü kilitleyen bu köhne anlayıştır. CHP’nin geleceği için olağanüstü kurultay artık kaçınılmaz bir tarihi sorumluluktur."
DEĞİŞİM YANLISI ÖRGÜTLERE "İNTİKAM" AMBARGOSU
Bu yetki iptallerinin arkasında tamamen siyasi bir tasfiye ajandası yattığını iddia eden Murat Han Gedikli, Avrupa’daki 49 birlik başkanının daha önce ortak bir deklarasyonla genel merkezdeki değişim sürecine tam destek verdiğini anımsattı. Gedikli, operasyonun arka planını şu sözlerle ifşa etti:
"Biz safımızı ve rengimizi net olarak ortaya koyduk: Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde yükselen değişim vizyonunun ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yürüttüğü demokrasi mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. İşte statükocuları korkutan ve öfkelendiren tam olarak budur. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğimiz için bizi cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu karar, parti tarihine bir utanç sayfası olarak geçecektir."
"HUKUKİ VE SİYASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
Geri adım atmayacaklarını ve mücadeleyi hem hukuki hem de siyasi alanda sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Gedikli, tüm parti emekçilerini bu haksızlığa karşı omuz omuza durmaya davet etti.
Gedikli, açıklamasını Genel Başkan Özgür Özel’in sözlerine atıfta bulunarak noktaladı:
"Hiçbir masa başı operasyon, gurbetteki emektarlarımızın onurlu mücadelesini gölgeleyemez. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de her zaman vurguladığı gibi; 'Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız.' Biz bu inançla, daha demokratik ve güçlü bir CHP için yürümeye devam edeceğiz."
tele2haber.com
İmamoğlu o sözünü hatırlattı! "Bugün aynı bu yapılanlar, bir AK Partili belediye başkanına yapılsın, gidip mahkemesinde onun savunmasına katılmayan Ekrem İmamoğlu namerttir"26 izlenme
Erdoğan'ın konuşmasında müjde bekleyen emeklilere yine hüsran49 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: Soylu'ya yakın isim kasasını doldurdu!52 izlenme
Bir milyar liralık proje 632,5 milyon lira daha arttı!199 izlenme
Halk ekmek kuyruğu metrelerce uzadı! "AKP dönemi ucuz ekmek kuyruklarıyla hatırlanacak"57 izlenme
Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmalar dünya basınında30 izlenme
Zordaki çiftçiler icraya düşerken Cano’ya 2 milyon lira gitti!104 izlenme
Koyunlar vebalı çıktı 7 mahalle karantinaya alındı!100 izlenme
Soylu'nun izleri siliniyor: Emniyet'te büyük tasfiyeye tam gaz devam! Sedat Peker detayı
AKP'li belediyenin zabıtasından yardım alan yaşlı vatandaşa skandal sözler! "Sen kimsin verdiğimiz yemeği beğenmiyorsun"
Trabzon uçağı rötar yaptı! Apronda sefer öncesi namaz
Atatürk Anıtı'na saldıranların sosyal medya hesaplarında neler çıktı neler! Olaydan bir saat önce ne yazdı?