31 Mart seçimleri sonrası başlayan “İBB’deki israf” tartışmalarına katılan CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, 16 Nisan tarihinde İSPARK’a ilişkin sekiz tweet attı. Yarkadaş, tweetlerinde İSPARK’ın CHP’li Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilmemesi için bir bakanlığa devredileceğine ilişkin duyum aldığını ifade etti.
358 MİLYONLUK CİROSU OLAN ŞİRKET NASIL 10 MİLYON KÂR EDER?
CHP’li Yarkadaş, aynı açıklamasında İSPARK’ın cirosu ve karına ilişkin bazı bilgileri de paylaştı. Yarkadaş, “Yılda 358 milyon TL cirosu olan bir şirket, nasıl olur da 10 milyon TL kar eder?” sorusunu yöneltti. İSPARK’ın personel gideri dışında bir harcama kaleminin olmadığını belirten Yarkadaş, kurumdaki partizanlaşma iddialarına da dikkat çekti.
İSPARK ŞİKAYETÇİ OLDU
İSPARK yönetimi ise CHP’li Yarkadaş’ın sekiz twetini Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. İSPARK, şikayet dilekçesinde Yarkadaş’ın TCK 216’dan cezalandırılmasını istedi. CHP’li eski vekilin, üç ayrı suç işlediğini iddia eden İSPARK, “Bu suçlar halkı kin ve nefrete sevk etmek, kişiler arasında ayrımcılık yapmak ile kişilerin huzur ve sükununu bozmaktır” iddiasında bulundu.
İSPARK’ın şikayeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yarkadaş’ı Özel Soruşturma Bürosu’na davet ederek ifadesini aldı. Avukatı Ertuğrul Aydoğan ile birlikte savcılığa gelen Yarkadaş, “Eski bir milletvekili ve gazeteci olarak kamuoyunun merak ettiği bir konuyu gündeme getirdiğini, atılı suçlamaları işlemediğini” söyledi.
İSPARK’ın Yarkadaş’a ilişkin şikayeti üzerine başlayan soruşturma davaya dönüştüğü takdirde, CHP’li eski vekil beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/isparkinkarinisoranchplibarisyarkadasahapisistemi5203620/
Giyim devi konkordato ilan etti!171 izlenme
Tutanaklar ilk kez yayınlandı! İşte Ekvator'dan Mersin'e uyuşturucu kaçakçılığının öyküsü!87 izlenme
"Asgari ücret yıl boyu açlık sınırının altında kalmasın" önergesine Bakan Bilgin böyle yanıt verdi!56 izlenme
Meclis'e taşındı: "Pakistanlı çete, Taksim'de nasıl insan kaçırabiliyor?"58 izlenme
Yılmaz Özdil isyan etti: Biri izin veriyor biri şakşaklıyor!61 izlenme
Hüsnü Mahalli "Kesin Trump'ın ödü kopmuştur"88 izlenme
13-14 Bin oyu beğenmeyen Erdoğan'a kapak AKP'lilerden gelsin !1676 izlenme
Muharrem İnce: Bahçeli'nin politikalarına karşıyım, ülkücülere değil224 izlenme
Avrupalı gelmiyor, Ortadoğulu akın ediyor!
Manisa'da maden işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı, yaralılar var...
14 ile 28 Mayıs arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ büyük değişim!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri konuşulurken kızı Sümeyye Erdoğan'dan bir sürpriz geldi.