İktidar partisinde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partileşme çalışmaları ile hız kazanan çözülme sürüyor. AKP yönetimi ise, Davutoğlu cephesinden gelecek hamlelere odaklandı.
Yeni Çağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ekibiyle sık sık toplantılar yaparak son durumu değerlendiriyor. AKP’den istifa eden eski bir milletvekili, son yapılan toplantıda, Ahmet Davutoğlu’nun “Öyle şeyler olacak ki, artık seçmenin büyük bir bölümü AK Parti’yi terk edecek” dediğini ifade etti.
Ahmet Davutoğlu’nun çalışma ekibinde yer alan eski AKP milletvekili konu ile ilgili, “Davutoğlu’nun partisi doğrudan AK Parti tabanına hitap edecek. AK Parti’den ciddi oranda bir oy koparma potansiyelimiz var. Bunun hesabı yapıldı. AK Parti’nin küskünlerden de geniş katılımlar olacak. AK Parti’nin bir aile şirketi haline geldiğini artık taban görüyor.” dedi.
Davutoğlu’na yakın kaynaklar, “AK Parti içinde bugün Davutoğlu’na karşı olanların bile yakında Davutoğlu ve Babacan hareketinin içinde yer alabileceklerini de hesaba katmak gerekiyor.” diye konuştu.
Davutoğlu’nun yakın çevresine “Öyle şeyler olacak ki, artık seçmenin büyük bir bölümü AK Parti’yi terk edecek” dediğini iddia eden eski milletvekili, bu sözlerin Saray tarafından duyulduğunu aktardı. Saray çevrelerinin, Davutoğlu’nun Başbakanlığı dönemine ait bildiklerini kamuoyuyla paylaşmasından çekindiği iddia edildi.
https://www.abcgazetesi.com/davutogluekibiylegorustuoyleseylerolacakkisecmenakpartiyiterkedecek42863
CHP'li Özkoç, AKP iktidarının EYT çelişkisini sordu: "Talepler nasıl karşılanıyor?"40 izlenme
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli serbest bırakıldı20 izlenme
Pazarın acı gerçeği! "Emekli tezgah altından çürük topluyor, esnaf zararına bekliyor. 20 bin lirayı biz verelim, onlar idare edip yetirsinler bakalım"21 izlenme
Diyanet'ten yılbaşı ve milli piyango fetvası: Müslümanlıkta yeri yok39 izlenme
Afrin yardımını AKP’li 6 belediye paylaştı!281 izlenme
Koruma ordusuna 11 ayda 2.1 milyar lira30 izlenme
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün "Kılıçdaroğlu ortak aday olursa kimsenin itirazı olmaz" dedi.44 izlenme
Dilek İmamoğlu'na ahlaksız saldırıya AKP'den tek kelime yok! Kafalarını kuma gömdüler38 izlenme
Enflasyonun önü alınamıyor: İstanbul'da perakende fiyatlardaki artış sürüyor!
Bir AKP'li daha aday yapılmayınca Yeniden Refah'ın yolunu tuttu
Cumhur İttifakı'nın kalesi Osmaniye'de bile akaryakıt zamlarına isyan var! 'Bu ülkede yakında kaos çıkar, yağma başlar!'
Sokak ortasında infaz edilen Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme