Giresun’da jandarma aracının sulara gömüldüğü ve 3 jandarmanın hayatını kaybettiği yerdeki menfeze ilişkin CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin geçen yıl dilekçe verdiği ancak AKP’li İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin tarafından işleme alınmadığı ortaya çıktı.
CHP’li İl Genel Meclis üyeleri Ömer Cebeci ve Mehmet Yılmaz, geçen yıl Tirebolu Hirşet Vadisi’nin dere yatığından malzeme alındığı için tehlike oluşturabileceğine ve ‘can ve mal kayıplarını’ önlemek için doğal sel, afet ve risk raporu hazırlanması gerektiğine ilişkin dilekçe verdi.
Meclis üyeleri menfezin altının boşaldığını ve riskli yerlerin belirlenmesi gerektiğini belirtti.
BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, dilekçede ‘Tirebolu Harşit Vadisi’nde dere yatağından malzeme alınmak süratiyle dere tabanının 25 ile 35 metre düşmesinden dolayı vadi tahrip edildiğinden mal ve can kayıplarını önlemek için ‘Tirebolu Harşit Vadisi’ doğal sel, afet, risk raporu hazırlanarak Meclis başkanlığına, bilgi verilmesini arz ederim” ifadelerine yer verildi.
Dilekçenin öncesinde Ömer Yılmaz Meclis’e, bölgedeki tehlikenin giderek arttığını bu yüzden acilen rapor hazırlanmasını belirten bir sunum yaptı.
Dilekçeyi işleme koymayan AKP’li İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin, dönemin Giresun Valisi Harun Sakıfakoğlu’nun Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) talimat verdiğini ilişkin not düşüyor.
BirGün’e konuşan CHP’li Meclis Üyesi Ömer Yılmaz, “Geçen yıl temmuz ayında konuya ilişkin sunum yaptım. Giresun’daki riskli bölgelerin acilen belirlenmesi ve buna ilişkin rapor hazırlanması gerekiyordu. Sunumda şuan yıkılan menfez de vardı. Geçen yılda şimdi çöken menfezin karşısındaki menfez çökmüştü. O zaman da uyarmıştık. Sunumun ardından önerge gündeme alınmadı. Önergenin üzerine İl Genel Meclis Başkanı ‘Vali bey AFAD’a talimat verdi’ diye not yazdı. Ancak AFAD bölgeye ilişkin bir risk raporu hazırlamadı. Çöken yol Karayolları’na ait bir yol. Karayolları hiçbir çalışma yapmadı. Birçok kez heyelan oldu onda da Giresun İl Özel İdaresi araçlarıyla personeliyle canla başla savaştı” ifadelerini kullandı.



Kızına cinsel istismardan 72 yıl ceza alan babaya Yargıtay kararı ile tahliye!162 izlenme
Konsolosun evindeki arama iptal!201 izlenme
Erdoğan'ın sözü talimat sayıldı: Basın İlan Kurumu'ndan Sözü'ye inceleme!92 izlenme
Üniversitelerde liyakatsızlıkta yeni bir boyut! 'Rektör balıkçısını akademisyen yaptı'76 izlenme
AKP'li kadından skandal sözler! 'Tayyip'i sevmeyen bu ülkede yaşamasın! Yok simit yiyemiyorlarmış, zıkkımın kökünü ye!'46 izlenme
Tahliye olan Berberoğlu'ndan ilk açıklama! "Tecrit hayatı yaşadım"179 izlenme
Sosyal medya bu röportajı konuşuyor! 'Eskiden yağ bulamıyorduk' diyen AKP'liye ilkokul öğrencilerinden ders gibi yanıt!48 izlenme
CHP başvurmuştu: AYM'den emekli maaşı hamlesi17 izlenme
Seçil Erzan'ın 'ördek pişirme yöntemi' ortaya çıktı! Emlakçı olan son kurbanı anlattı
İmamoğlu'ndan AKP'nin 'dev afişlerine' yanıt: "Algı çalışmaları değil meydanlar gerçek"
ABD’li McKinsey gitti İngiliz Deloitte geldi!
Camide toplu namaz kılmaya gelenleri, hoca kalabalık nedeniyle uyarınca coronavirüs kavgası çıktı !