CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Venezuela'dan peynir ithalatını eleştirdi ve “Ankara'ya, Balıkesir mi yoksa Venezuela mı daha yakın? Balıkesir'de 50 çeşit peynir var, süt ve süt ürünleri üretiminde lokomotif ama biz Venezuela'dan bin 500 ton peynir alıyoruz''dedi.
ÜRETİCİ İFLAS MI ETSİN?
Aytekin, TBMM'de yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı'nın ziyareti sonrası alınan bu kararın akılla mantıkla izahı yok. Bakan, Balıkesir'i kurban etti. Hangi yandaş şirketi beslemek için bu karar alındı'' dedi.

Türkiye'nin Venezuela'dan bin 500 ton peynir ithal etme kararı 50 çeşit peynir üreten Balıkesirlilerin tepkisine neden oldu.
Türkiye'nin Venezuela'dan bin 500 ton peynir ithal edeceğini hatırlatan Aytekin şunları söyledi: “Bir iktidar, kendi üreticisine kendi toprağına ancak bu kadar yabancı olur. Bir yandan Balıkesir'de üreticiler en iyi peyniri üretmek için çalışacak, bir yandan AKP'li büyükşehir belediyesi ‘50 peynirli şehir' reklamı yapacak,
Balıkesir'de herkes kent için artı değer olan peyniri vitrine çıkarmaya çalışacak, ama siz Venezuela'ya gidip ithalat anlaşması yapacaksınız. Balıkesir'deki peynir üreticilerin iflas etmesine de göz yumacaksınız. Dışişleri Bakanı'nın ziyareti sonrası gelen bu kararın akılla mantıkla açıklanacak en ufak bir yanı yoktur. Bakan, Balıkesir'i Venezuela'ya kurban etmiştir.”
Geçen hafta Venezuela'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Türkiye'ye döndüğünde Venezuela ile yapılan anlaşmalar hakkında bilgi verdi. Ardından, Resmi Gazete'de Venezuela İle Tarım İthalatı Anlaşması yayınlandı. Anlaşmaya göre Türkiye Venezuela'dan bin 500 ton peynir ithal edecek.

Ensar Aytekin
İktidarın halkın sorunlarına yabancı olduğunu vurgulayan CHP'li Ensar Aytekin, “Milletim diye ağızlarını her açtıklarında kendi yandaşlarını kastediyorlar. Bu saçma sapan ithalat kararı ile bunu bir kez daha gördük. Anlaşılan o ki; Venezuela, Ankara'ya Balıkesir'den daha yakınmış. Balıkesir gibi bütün ülkeyi defalarca doyurabilecek süt ürünü rezervine sahip bir il dururken, bu ithalatın mantığı nedir? İthalat için kim yetkili olacak? Hangi yandaş şirketi beslemek için bu karar alındı” diye sordu.

VenezeulaAnkara arası mesafe kuş uçuşu yaklaşık 9 bin 910 kilometreyken, BalıkesirAnkara arası ise yaklaşık 425 kilometre…
İstanbul'un lodos kıyameti! Tekneler battı, çatılar uçtu7 izlenme
"ABD'de Bilal Erdoğan'a da soruşturma açılma ihtimali var!"523 izlenme
İzmir’de 26 saat sonra enkazdan kurtarılan Halim Sarı’dan acı haber96 izlenme
CHP yönetiminin görevden uzaklaştırılması talepleri reddedildi18 izlenme
AKP’li belediye sayaç ihalesinde 22 milyon fazla ödeme yapmış20 izlenme
Büyük Taaruz’da kolunu kaybeden Gazi Mehmet Ali Soy, 26 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle başlayan Büyük Taaruz’u anlatıyor34 izlenme
Otobüs şoförü 'Gazi' Muhammed’i hastanelik etti!137 izlenme
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, profilinde 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan öğrenci online dersten atıldı!146 izlenme
Emniyet "yaklaşık 7 milyon TL"ye 15 Temmuz anıtı yaptıracak!
Depremzedeler için çalışmayan kepçeler Atatürk Havalimanı için çalıştı
Koronavirüs testinin pozitif çıktığını otobüste ağzından kaçırınca ortalık karıştı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 7.120 yeni vaka tespit edilirken, 31 kişi hayatını kaybetti, 11.217 kişi sağlığına kavuştu!