Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, ana muhalefetin en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasını da içeren kanunun ilgili maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu, bugünkü gündemine aldı.
Yüksek Mahkeme, iptal isteminin belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanmasına hükmetti.
CHP, 23 Ocak 2026 tarihli ve 7573 sayılı Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 7. maddesiyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 19. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "…16.881…" ibaresinin "…20.000…" şeklinde değiştirilmesinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Dilekçede en düşük emekli aylığını 20 bin liraya çıkaran düzenlemenin "milyonlarca emekliyi ilgilendirdiğini, artışın yetersiz olduğunu belirtilmişti.
Tüm emekliler için insan onuruna yakışır bir maaş ve ücret düzeyinin belirlenmesi gerektiği vurgulanarak düzenlemenin Anayasa'nın 'insanca yaşam hakkı', 'eşitlik', 'hukuk devleti' ilkelerine aykırı olduğunu ileri sürülmüştü.
NEFES
Bunu ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan söylüyor! 'En çok porno izleyen il Konya'90 izlenme
Yıkılan Atatürk Kültür Merkezi'yle ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı!98 izlenme
Türkiye – İtalya ilk 10 gün karşılaştırmasında ürküten tablo!177 izlenme
Yurter Özcan'dan Erdoğan'ın denediği otobüsler hakkında Sezgin Baran Korkmaz sorusu!133 izlenme
'Muharrem İnce'nin kazanacağını gören Hande Fırat'ın yüz hali!'1012 izlenme
İBB, banka promosyonunu lüks araç olarak almış!108 izlenme
Avrupa Birliği sınırlarını kapattı142 izlenme
CHP başvurmuştu: AYM'den emekli maaşı hamlesi17 izlenme
Süleyman Soylu'ya büyük şok! Bakanlıktan 53 ihraç!
Profesör var, öğrenci yok!
MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama: 5 şehit
Ağır akaryakıt zamları bütün fiyatları etkilerken, AKP'li kafadan şaşırtmayan sözler: “Zamlar iyi. Arabası olan düşünsün, benim arabam yok"