CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına, manevi kişiliğine alenen
hakaret eden veya söven kimsenin beş yıldan on yıla kadar hapis cezası
ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
“KAMUYA AÇIK MAHALLERDE İŞLENİRSE HÜKMOLUNACAK CEZA YARI ORANINDA ARTIRILACAK”
Teklife göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına, manevi kişiliğine alenen hakaret eden veya söven kimse beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Söz konusu suçlar, toplu olarak, genel veya kamuya açık mahallerde, kitle iletişim araçları veya internet üzerinden işlenirse hükmolunacak ceza yarı oranında artırılacak.
Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına yapılan resim, heykel, büst ve abideleri ya da adını taşıyan levha, tabela, tablo ve benzeri unsurları, Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye üç yıldan on yıla kadar ağır hapis cezası verilecek.
Söz konusu suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılacak.
“CUMHURİYET SAVCILIKLARINCA ŞİKAYETE İHTİYAÇ OLMAKSIZIN SORUŞTURMA BAŞLATILACAK”
Söz konusu suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca şikayete ihtiyaç olmaksızın soruşturma başlatılacak.
Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret suçunun işlendiği iddiasıyla şikayeti üzerine Cumhuriyet savcılıklarınca soruşturma başlatılacak.
Teklifin gerekçesinde, Türk Milleti’nin milli ve manevi ortak değeri Mustafa Kemal Atatürk’e karşı haksızca yapılan saldırılara karşı korunmasını amaçlayan Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunundaki cezaların artırılmasının amaçlandığı belirtildi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/chpdenataturkteklifih80194.html
'Yolsuzluk nedir ?' Sorusuna verilen akıllara zarar cevaplar !4338 izlenme
Kanseri yenen Ali Asaf'ın dileği yerine getirildi! Binlerce balon gökyüzüne bırakıldı557 izlenme
İstanbul yine sallandı, 4.0'lük depreme bile dayanamadı: Bahçelievler'de bir binanın 2 balkonu çöktü!46 izlenme
Kanal İstanbul bilim insanlarına soruldu! Montrö iddiası ne kadar gerçekçi? İşte cevaplar...141 izlenme
Ortalığı karıştıran görüntüler: İki çocuğa kız isteme töreni!27 izlenme
New York Times, ekonomik krizin 3 çocuklu bir aile üzerindeki etkisini yazdı "Temel ihtiyaç yok"46 izlenme
Erdoğan ağzını bozmuştu, İnce'den yanıt geldi!699 izlenme
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan 'SBK'yı Türkiye'nin alma ihtimali sıfırın altında!'53 izlenme
Şavşat Pazarı sessiz: fiyatlar el yakıyor, emekliler zorlanıyor
CHP'li başkanlardan ortak açıklama: Hukuksuzluklara karşı 'ortak duruş' mesajı
Faiz kavgası: Ekonomi yönetimindeki şeffaflık sorunu krize neden oldu
Elektrik ve doğalgaza seçim sonrası büyük zam mı gelecek? Erdoğan ve Şimşek arasındaki tartışma kulislerden sızdı