Disney Plus, Türkiye'deki yayın hayatına geçen yıl başladı.
Yeniçağ yazarı ve haber müdürü Fatih Ergin Disney ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Atatürk dizisi Disney’de 29 Ekim 2023’te yayınlanması planlanıyordu.
Ancak Ergin’in tweetine göre, Disney'de yayınlanacak Atatürk mini dizisinin, ABD ve Fransa'daki Ermeni diasporasının lobi çalışmalarıyla dünya çapında yayınlanmasının önüne geçilmiş.
Türkiye'de Disney'te çıkmama ihtimali olduğunu vurgulayan Ergin gerekçenin ise Atatürk’ün bir savaş suçlusu olduğunu belirttiklerini söyledi.
Duruma tepki gösteren Ergin “ATATÜRK; 'savaş suçlusu' değil, emperyalizme ilk yenilgisini tattıran, 'Yurtta sulh dünyada sulh' diyerek ülkeleri barışa, medeni alemi ortak anlayışa teşvik eden tsrihin en büyük devlet insanlarındandır.” dedi.
Ergin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
SKANDAL!
Aldığım bilgiye göre, 29 Ekim'de Disney'de yayınlanacak Atatürk mini dizisinin, ABD ve Fransa'daki Ermeni diasporasının lobi çalışmalarıyla dünya çapında yayınlanmasının önüne geçilmiş. Türkiye'de bile Disney'te çıkmama ihtimali varmış.
“GEREKÇE ATATÜRK’ÜN BİR SAVAŞ SUÇLUSU OLDUĞU”
Skandal gerekçe ise; Atatürk’ün bir "savaş suçlusu" olduğu ve Ermenileri katlettiği yönünde oluşturulan algıyla böyle bir ismin dizisi yapılamaz düşüncesi! Disney iddialar karşısında sessiz. Gelen bilgi; bu baskıya boyun eğecekler!
ATATÜRK; 'savaş suçlusu' değil, emperyalizme ilk yenilgisini tattıran, 'Yurtta sulh dünyada sulh' diyerek ülkeleri barışa, medeni alemi ortak anlayışa teşvik eden tsrihin en büyük devlet insanlarındandır. Disney'in bu algıya teslim olması kabul edilemez...

Yeniçağ
Ankara Belediyesi Gökçek'ten 50 ay sonra aldığı zırhlı cipi 3 milyon 650 bin TL'ye sattı31 izlenme
Abdülhamid’in torunu Atatürk'e saldırdı!134 izlenme
SADAT'tan Atatürk skandalı!54 izlenme
Atatürk 100 yıl önce, cepheden cepheye koşarken bile, 1 Mayıs’ta işçilere hangi hakları verdi?42 izlenme
Domates, soğan asgari ücreti ezdi!87 izlenme
ROK'tan Rezan Epözdemir soruşturmasında bomba iddia! "Mehmet Uçum'la Rezan Epözdemir'in bir ortaklığı olduğu, bütün adliyede konuşulan bir olay"45 izlenme
MEB'den Ensar ile ortaklığa devam!102 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: "Bu hafta çözelim"12 izlenme
Erdoğan’ın Suriye’ye operasyon sinyali, Esad’ı harekete geçirdi: Tank ve asker yığıyorlar iddiası
İsrail vatandaşları iki yıllık başvuruyu 13 günde yaptı: 100 bin kişi başvurdu
Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur'dan Aydınlık'a sert FETÖ yanıtı!
Şimşek’ten Deli Dumrul gibi denetim projesi