CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Dilruba Kayserilioğlu'nu tutuklu bulunduğu İzmir'deki Şakran Cezaevi'nde ziyaret etti.
Asu Kaya, Kayserilioğlu'nun kendisini destekleyenlere selam söylediği belirterek "Bir kadının sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bunu muhalefetin sindirilmeye çalışılması olarak kabul ediyoruz. Kendisi neden tutuklu olduğunu anlayabilmiş değil. İçeride birlikte olduğu insanlar da bunu anlayabilmiş değiller" dedi.
Kaya, Dilruba'nın annesinden ilk kez ayrı kaldığını anlattı. Genç kızın altı gün sonra doğum günü olduğunu kaydeden Kaya "Doğum gününde özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Düşüncesini kamuoyuna açıkladığı için bir insan tutuklanmamalı" ifadelerini kullandı.
CHP'li Gökan Zeybek ise "Kendisin son derece güçlü ve kararlı bir kişilik olduğunu belirtmek isterim. 3 Eylül'de mahkemenin görülmesi bekleniyor. O gün veya öncesinde serbest kalmasını istiyoruz. 3 Eylül'deki mahkemeye çok geniş katılım sağlayacağız" diye konuştu.
Sözcü
Anaokulu fiyatları akıl zorluyor! Ödenen rakamlar üniversiteleri geçti59 izlenme
ADD işçi isyanına ne dedi?124 izlenme
Kıdem tazminatı pula döndü22 izlenme
The Economist'ten şok ifadeler: "Türkiye, felaketin eşiğinde..."52 izlenme
Bir Varlık Fonu klasiği daha! Botaş’tan rekor zarar114 izlenme
25 metrelik lüks yatla seçim çalışması40 izlenme
İBB'den yandaş medyanın iddialarına yanıt "39 ilçede 100 bin çocuğa ara vermeden süt dağıtıyoruz"52 izlenme
İşletmeler için tehlike çanları çalıyor!320 izlenme