Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'ni Meclis'e sunan Ayhan Barut, "Düşük ücretlerle mağdur edilen emekli vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden yararlandığında muayene katılım, ilaç ve tıbbi malzeme katılım paylarından muaf olmaları gerekiyor" dedi.
"EKONOMİK KRİZ EMEKLİLERİ DE VURDU"
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na veren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Türkiye’de emeklilere sunulan yaşam kalitesi ve maddi refah birçok ülkenin altındadır. Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz bütün kesimleri vurmuş, halkın satın alma gücü azalmıştır. Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden birisi de emekliler olmuştur" diye konuştu.
"EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRININ ALTINDA"
Gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye'de yıllarını çalışarak geçirip emekli olan insanların büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Maaşları yoksulluk hatta açlık sınırının da altında olan emeklilerimiz hayatları boyunca çalışmış devlete olan primlerini ödemişlerdir. Ancak emekli olunca bağlanan maaşları ve sunulan imkanlar rahat bir nefes alacakları dönemde onları ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakmıştır. Sosyal devlet’in bir anlayışı olarak tüm vatandaşların ücretsiz sağlık ve eğitim gibi haklardan yararlanması esastır. Yaşı gereği bazı sağlık problemlerini fazlasıyla yaşayan emekli vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden en çok yararlanan gruplardan birisidir. Hal böyle olunca da emekli vatandaşlarımızdan kesilen ilaç, muayene katılım ve tıbbı malzeme payları emekli vatandaşlarımızın belini biraz daha bükmektedir. Emekli vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden yararlandığında muayene katılım, ilaç ve tıbbi malzeme katılım paylarından muaf olmaları zaten geçim sıkıntısı ile boğuşan emekli vatandaşlarımıza bir nebze de olsa fayda sağlayacaktır. Kanun teklif ile emekli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve onlara sağlıklı bir yaşam sunmak amaçlanmıştır. "
İŞTE O TEKLİF
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Meclis'e sunduğu kanun teklifi şöyle:
"MADDE 1 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 69 uncu maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir.
ı) 60 ncı maddenin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamında olanlar.
MADDE 2 Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/chpdenemeklimaaslarindansaglikkesintisiyapilmasinh21703.html
16 ay sonra operasyon! Sedat Peker'in gündeme getirdiği 4.9 ton kokainle ilgili 14 kişi gözaltına alındı76 izlenme
Özelde kriz: En az 3 bin okul kapanacak36 izlenme
10 bin lira maaş alan emekli yurttaş, et fiyatlarına isyan etti: "Oğullarımdan alıyorum, kiramı veriyorum. Ben peki gelip et yemeyeyim mi? Memleket batmış gidiyor"30 izlenme
Milyarlarca liralık kamu kaynağı kullanıldı! CHP’li Erol işaret etti: DSİ 9. Bölge Müdürü görevden alındı10 izlenme
Bakan Mehmet Şimşek'e göre Türkiye'de vergi yükü yüksek değilmiş! "Vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor"79 izlenme
Sinan Ateş'in ailesinden istinaf talebi: Tutanaklar yok edildi iddiası31 izlenme
Fiyatlara tepki büyük: "Ürünü 12 TL'ye satıp 55 TL'ye mazot alıyorlar"16 izlenme
Muharrem İnce’den AKP’ye: "Vicdanlar yok oldu merhamet kalmadı"247 izlenme