CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Müzeyyen Şevkin, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin net asgari ücret tutarına eşitlenmesini öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.
Şevkin, Türkiye’de emeklilerin yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerinden en fazla etkilenen kesimlerden biri olduğuna dikkati çekerek, bayram ikramiyesinin yıllar içinde değer kaybettiğini vurguladı.
Kanun teklifiyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 18 inci maddesinde değişiklik yapılarak, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyenin ödeme yapılan yıl için geçerli net asgari ücret tutarına eşitlenmesini öngördüklerini ifade eden Şevkin, "Düzenleme ile ikramiyenin enflasyon karşısında erimesinin önüne geçilmesi ve emeklilere adil, güncel ve öngörülebilir bir gelir desteği sağlanmasını amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı.
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
AKP'li Birinci Murat Kapki'ye 'iftira at kurtul' demiş: 2 milyon dolarlık kumpas! İşte o belgeler...31 izlenme
Bartın’da maden ocağında patlama: 14 kişi hayatını kaybetti56 izlenme
'Ses yalıtımlı odada istismar': Metin Şenay hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı58 izlenme
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'den çarpıcı FETÖ itirafı! "Birçok kişi FETÖ’ye saf duygularla yardım etti"251 izlenme
AKP’li vekilden koronavirüs tablosuna vicdan yaralayan açıklama! “Erdoğan'ın puanları yine artıyor”201 izlenme
Maske fabrikasında çalışan işçinin testi pozitif çıktı!95 izlenme
Emeklilerden ikramiye artışına tepki! "Dalga geçer gibi… Hayal kırıklığına uğradık"118 izlenme
Afrikalı göçmen tartışmasına Saray’dan açıklama46 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.104 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.646.526’ya, can kaybı da 28.138’e yükseldi!
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlaması ile gözaltına alındı!
'Tuz yok, İBB çalışmıyor' diyenlere İmamoğlu’dan cevap! '35 bin ton tuzlama yapılıyor ve sokaktaki canlar için de 2 ton mama dağıtılıyor'
AKP’li eski başkandan ‘Neden belediyenin borcunu açıkladın?’ davası!