İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu davanın ilk duruşmasının 9 Mart’ta Silivri’de yapılması öngörülüyor. Bazı basın organlarında, Silivri’de inşa edilen 2 bin 295 kişilik duruşma salonunun tamamlanamaması nedeniyle duruşmanın ertelenebileceği yönünde iddialar yer aldı. CHP kaynakları ise duruşmanın planlanan tarihte yapılması gerektiğini savunuyor.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, parti yönetimi, milletvekilleri ve ililçe örgütleri 9 Mart’ta Silivri’de bulunacak. Duruşmayı takip etmek isteyen partililer için çadır kurulması ve karavanların bölgeye gönderilmesi planlanıyor.
Partinin hukukçu milletvekilleri ve yöneticilerinden oluşacak bir heyetin de duruşmayı yerinde izlemesi bekleniyor. CHP’liler, kamuoyunun süreç hakkında düzenli olarak bilgilendirileceğini ifade ediyor. Duruşmanın TRT’den yayımlanmasına yönelik girişimlerin sonuçsuz kaldığı da parti kaynakları tarafından dile getiriliyor.
İktidara yakın bazı medya kuruluşlarında yer alan “CHP, İmamoğlu’nu Silivri’de unutturma planı yapıyor” yönündeki iddialara CHP kaynakları tepki gösterdi. Parti temsilcileri, bu değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını savunuyor.
CHP’liler, davaya yönelik ilginin ve katılımın yüksek olacağını belirtirken, yargı sürecinin kamuoyu tarafından yakından takip edileceğini ifade ediyor.
Bakan Nebati'den EYT açıklaması44 izlenme
Gazze’de şiddet tırmanıyor: İsrail saldırılarını ağırlaştırdı, ölü sayısı artıyor46 izlenme
FETÖ, AKP'li belediyeye yurt binası satmış!154 izlenme
Son seçim anketi açıklandı! MHP'nin oyu yüzde 5.71113 izlenme
Poşet satışından kaç milyar lira kazanıldı? Bakanlık tüm sorulara cevap veremedi104 izlenme
Çok konuşulacak iddialar: Mahfi Eğilmez AKP iktidarını belge ile vurdu!43 izlenme
Akşener’den dikkat çeken ittifak açıklaması: CHP yalnız kalsın diye ittiren bir el var104 izlenme
Deprem, soğuk, kar… 53 köye ulaşım sağlanamıyor!105 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.635 yeni vaka tespit edilirken, 25 kişi hayatını kaybetti, 12.152 kişi sağlığına kavuştu!
Erdoğan, mitinglerde kullandığı videoların 'montaj' olduğunu kabul etti! "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle çekimleri var. 'Haydi haydi' diye çekimleri var. Ama montaj, ama şu bu"
RTE, 15 yıldır boş politikalarla halkı kandırdıklarını bakın nasıl itiraf ediyor !
AKP’li vatandaş ekonomik krizin sebebini buldu! 'Her gördüğüm çıplağa bir Ayetel Kürsi okuyorum'