Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Beyoğlu mitinginin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Özgür Özel’in önünde iki seçenek var: İplerinden kurtulup gerçekten ‘özgür’ olmayı seçmek mi? Yoksa kukla olarak birilerinin ‘özel’ ajandasının hizmetinde, yargı mensuplarına saldırmaya devam etmek mi?Kendisine tavsiyemiz; Sakince ve ciddiyetle yolsuzluk soruşturmalarının sonucunu beklemesi, yalan ve iftira üretiminde zirveye tırmanmak yerine dürüst ve seviyeli siyasette yol almasıdır. Aksi takdirde eski genel başkanını sırtından hançerleyen, parayla oy satın alan, belediyelerde baklava kutularıyla dönen rüşvet çarkına ses çıkarmayan zihniyetin son temsilcisi ünvanıyla yok olup gidecektir" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, CHP'nin İstanbul Beyoğlu'ndaki mitinginde yaptığı konuşması nedeniyle Özgür Özel hakkında "kamu görevlisine hakaret" ve "tehdit" suçlarından resen soruşturma başlatıldı.
"YÜKSELEN TEPKİLERİN SİZİ KORKUTTUĞUNUN FARKINDAYIZ"
Tunç'un sözlerine yanıt ise CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yücel, şunları kaydetti:
"Alın teriyle alınan diplomaları iptal eden, millet iradesiyle kazanılan belediyelere çökmeye çalışan, CHP'nin tertemiz kurultaylarına çamur atan, haksız yere tutuklanan belediye başkanları ve bürokratlara her türlü eziyeti çektiren bir zihniyetin temsilcilerinden alacağımız hiçbir hukuk, adalet ve demokrasi dersi olamaz Sn. Yılmaz Tunç!
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel de, tüm CHP'liler de hukuku hiçe sayan, adaleti yok eden, yargıya darbe yapan bu zihniyete her ortamda gereken yanıtı vermiştir, vermeye devam edecektir. Sokaklardan ve meydanlardan yükselen haklı tepkilerin sizi korkuttuğunun farkındayız... Ama yasaklar, soruşturmalar ve engellemelerinizle CHP'yi de, meydanları dolduran binlerce duyarlı vatansever insanı da susturamayacaksınız. Biz daha yüksek sesle 'Hak, hukuk, adalet' demeye devam edeceğiz.
Yılmaz Tunç'un önünde iki seçenek var.
İplerinden kurtulup adaleti savunmak, gerçek bir Adalet Bakanı gibi davranarak haksız tutuklamalar ve hukuk dışı eylemlerin karşısında durmak.
Veya Aktoroslar çetesinin yanında durmak ve Adalet Bakanlığında “dekor” olup iki günde bir herkesi güldüren bağımsız yargı masalları anlatmak…"
TELE1
Mansur Yavaş'tan 'diploma' yanıtı21 izlenme
Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı: Faiz ödemeleri anaparayı geçti!58 izlenme
Almanya’da bir karnaval... RTE tank kullanıyor ve Putin onu uzaktan kumanda ile kontrol ediyor !19477 izlenme
Kızılay'da skandallar bitmiyor: İkinci el eşyaları satmışlar!34 izlenme
'İstanbul'u büyük depremden koruyor' Uzman isim Osman Bektaş 'tesadüf değil' dedi haritayla anlattı9 izlenme
İsrail ile ticareti kesmeyen AKP’ye öfke büyüdü! LİMAK protesto edilecek27 izlenme
İstanbul'da 'tartışılan arazi' satıldı: 550 milyon lira!279 izlenme
Gezi Parkı yeniden hedefte!430 izlenme