CHP'yle Halk TV arasında dün akşam saatlerinde sözleşme feshiyle başlayan, bugün ise Serhan Asker'in Antalya Döşemealtı'ndaki tarihi Kırkgöz Hanı'nda gerçekleştirmeyi planladığı programın iptaliyle boyutlanan gerilimde yeni bir gelişme yaşandı.
Tüm bu süreçte eleştirilerin odağı haline gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den açıklama geldi:
"Bu sabahtan itibaren Halk TV’de başlayan yayınlar doğrultusunda açıklama yapmak zorunlu hale gelmiştir.
Halk TV ile kurumsal ilişkimiz sonlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kararları kişiselleştirilmemelidir. Halk TV’nin kj bölümüne “Eren Erdem sözleşmeyi feshetti” şeklinde ifadeler koyulması makul bir yaklaşım değildir.
Kurucu Parti olarak kurumsal kimliğimiz, merkez ve yerel temsilcilerimizi kapsar.
Elbette Halk TV, program yapmak maksadıyla “her TV kanalı” kadar Belediyelerimizden yer tahsis talebinde bulunabilir. Bu tahsisleri gerçekleştirmekte bir beis yoktur. Ancak, kurumsal olarak ilgili programlara katılmak yahut katılmamak tercihimiz, medya tutum belgemiz doğrultusunda tümüyle partimizin inisiyatifindedir.
Partimizin yayınladığı genelge açıktır. Bu genelgede hiçbir koşulda Halk TV kanalının iddialarının aksine, "SANSÜR uygulama ifadesi” yoktur.
Ajanslar, yayın organları ve benzer kuruluşlar ile reklam anlaşmaları yapmayı tercih etme yahut etmeme hakkımız saklıdır. Elbette ne sansür getiririz, ne yasaklarız. İletişim çerçevemiz budur.
Bu bağlamda; almış olduğumuz “tüm reklam ve canlı yayın hizmeti alımı anlaşmalarımızı sonlandırma” kararına oluşan tepkiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm, gerçekle bağdaşmaz haberler doğru değildir. Halk TV'de çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız kararımızın hedefi değildir.
Türkiye'de bu kadar yakıcı gündem varken bu tartışmanın odağı haline gelmeyi uygun bulmuyor, halkımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.
SÖZLEŞME MESELESİ
Eren Erdem, dün akşam saatlerinde kanalla yaptıkları sözleşmeyi feshettiklerini duyurmuştu. Paylaşılan belgeye göre bu anlaşma kapsamında ana muhalefet partisinin grup toplantıları, grup başkanvekili açıklamaları canlı yayınlanıyordu. Benzeri bir sözleşme CHP ile KRT ve TELE 1 arasında da var.
abcgazetesi.com
TÜRGEV'e büyük darbe! İBB'yi kaybettiler, yurtlar kapanıyor66 izlenme
Önce 'Çocuğuma tane tane ucuz bez arıyorum' dedi, sonra 'Oyum tabii ki AKP'ye, yaptıkları dört dörtlük!'98 izlenme
Süleyman Soylu'dan sokağa çıkma yasağı itirafı!168 izlenme
İBB'ye aday yapılmayan Tevfik Göksu kendini alışverişe verdi: Belediyeyi vazo ve karanfile boğacak, vazosu her hafta yenilenecek!40 izlenme
Bir 'adrese teslim ilan' iddiası daha: Öğretim görevlisinin eşi kadroyu kaptı!65 izlenme
Asgari ücrette zam maratonu başladı! İlk toplantıda rakam çıkmadı, ikinci toplantının tarihi belli oldu54 izlenme
AKP'de kazan kaynıyor: Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Binali Yıldırım Erdoğan'a cephe mi alıyor?58 izlenme
Devlet “Geri adım atmıyoruz” dedi, yüzde 110 zam isyan ettirdi!448 izlenme
AKP'li Kocaeli Büyükşehir Bld.Bşk. İbrahim Karaosmanoğlu, sadece oğlunun evinin olduğu yere 'özel asfalt yol' yapmış !
Devlet Bahçeli'nin seçim vaadi Meclis'te reddedildi!
En çok şikâyet edilen bakanlıklar belli oldu! Vatandaşın derdi adalet
İstanbul'da yapılan tarihi tahıl anlaşmasıyla buğday fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi