Dört yıl önce Giresun'da hizmete açılan Çavuşlu Çöp Arıtma Tesisi mikrop saçıyor. Valilik öncülüğünde yapılan ve 13 milyon liraya malolan tesisin son hali görenlere “Bu tesis mi modern” dedirtiyor. Tesisten dereye zehirli çöp suyu akıyor. Zehirli suyun dereye döküldüğü yerin 150 metre aşağısında ise beldenin içme suyunu sağlayan su kuyuları bulunuyor. Ayrıca çöplerden sızan mikroplu sular, su kuyularına sızıyor. Çöplükten çevreye çok ağır bir koku yayılıyor. Dönemin Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tesis kurulurken yaptığı açıklamada “Japonya'dan örnek alınan bu tesis, en ileri teknoloji ile yapılacak. Kesinlikle doğaya ve yaşama zarar vermeyecek” demişti. Ancak tesiste vaadedilenin aksine arıtma işleminin yetersiz olduğu, zehirli suların da kaçak boru döşenerek tesisin yanındaki dereye akıtıldığı belirlendi.
SU KULLANMAYIN ANONSU
Bu nedenle derede sık sık balık ölümlerine de rastlanıyor. Ayrıca sızıntı ile de yüzeyden zehirli sular dereye akıyor. Hatta tesisin olduğu Çavuşlu beldesi halkına, zaman zaman “Zehirli suyu kullanmayın” diye uyarı anonsları yapıldığı da öğrenildi. Belde halkı ise bir an önce bu çevre ve sağlık sorununun çözülmesini istiyor.
Gülizar Biçer Karaca
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çavuşlu Çöp Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Vahim durumu yerinde gören Karaca, konuyu çok yakında Meclis'te gündeme getireceğini açıkladı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/japonyayiaratmayacakdedilercevreyikirlettiler2738641/?fbclid=IwAR2dhqQcBIzCcBG9QxONA2QNgwqGczFRmV5hLd6Cx52VZhJZ7SiuG4rfSzY
'Gülen'den en büyük zararı AKP görecek' demişti... Kamer Genç ölümünün ikinci yıldönümünde anıldı265 izlenme
Terör örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle hapis cezası almıştı: Emir Sarıgül yurtdışına kaçtı iddiası32 izlenme
Taciz, darp ve tehditle gündeme gelen börekçi mühürlendi! Pendik'teki skandal olayda kavganın başlama anlarına ait görüntüler ortaya çıktı91 izlenme
Nilhan Osmanoğlu'nu yakından tanıyın: Bedavaya dede anlatılmaz tarifesi!823 izlenme
Yabancı basın yazdı: Macaristan’da İmamoğlu formülü220 izlenme
Devlet hemşireyi, ebeyi bile giydiremedi42 izlenme
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 1100 liralık bayram ikramiyesi açıklamasındaki gizli şifre ortaya çıktı!72 izlenme
Almanya’da Türklerin iş yerlerine art arda saldırı!179 izlenme
Savaşın Türkiye'ye faturası çıkmaya başladı: Bayram arifesinde bilet fiyatlarını görenler şoke oluyor
'Fırsatçılık yapılmak istendi!' Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
Kamusu da Özeli de, bankalar Erdoğan'ı dinlemedi!
Lahmacunda bol acılı fatura