CHP'li Kaftancıoğlu, 2017 yılında sosyal medya platformu Twitter'da Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşının TRT Genel Müdürü olduğuna ilişkin bir haberi paylaşarak “Çalıntı sorularla da olsa bir sınav yapılıyordu. Şimdi ona bile gerek duyulmuyor” yorumuyla paylaşmıştı.
Bilal Erdoğan da bu yorumlar nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak savcılık takipsizlik kararı vermişti.
TAKİPSİZLİK KALDIRILDI
İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın avukatı tarafından yapılan başvuru üzerine takipsizlik kararını kaldırdı.
Hakaret suçlaması gerekçesiyle yeniden başlatılan soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün Çağlayan Adliyesi'ne gelerek savcılığa ifade verdi.
Kaftancıoğlu savcılığa verdiği ifadede “Bu paylaşımda herhangi bir hakaret yoktur, durum tespiti vardır” dedi.
Soruşturmayla ilgili sosyal medya plaftormu twitter'dan da açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Şahsıma yönelik açıktan hakaretlere takipsizlik verilirken aşağıdaki twitim nedeniyle ifade vermem kaç puan? Hakaret değil hakikat demek daha doğru değil mi?” ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpistanbulilbaskanikaftancioglusavciligaifadeverdi5630581/
İrem Derici'den Hadise'ye, uyuşturucu operasyonu: Ünlüler Adli Tıp'a sevk edildi27 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme59 izlenme
Son anketten AKP'ye kötü haber: Erdoğan ne yapsa olmuyor!40 izlenme
Erdoğan'ın ilk konuşmasını 3 paket sigara karşılığında yazmış! 'Çok pişmanım. Bugün olsa yazmam, onlar benim hayallerimmiş'67 izlenme
Bütçe yok, ihale yok, kamulaştırma yok ama temel atma töreni var!56 izlenme
MHP'liler MHP'li Başkanı silahla vurdu!93 izlenme
AKP’den hayal kırıklığına uğrayan emeklilere zam açıklaması158 izlenme
Hatay’da yarıkların oluştuğu 3 kilometrelik yol çöktü33 izlenme